Spotify Apple Kavgasında Yeni Gelişme! Avrupalı Şirketler Dahil Oldu!

Elon Musk'ın geçtiğimiz günlerde Apple ile münakaşasının ardından Spotify CEO'su, Apple'a bu saçma sapan yüksek ücretler ve "ikiyüzlü" davranışları nedeniyle yaklaşık 5 yıl önce açtıkları davayı hatırlatarak, bu konudaki...

Yayınlanma:
Spotify Apple Kavgasında Yeni Gelişme! Avrupalı Şirketler Dahil Oldu!

Elon Musk'ın geçtiğimiz günlerde Apple ile münakaşasının ardından Spotify CEO'su, Apple'a bu saçma sapan yüksek ücretler ve "ikiyüzlü" davranışları nedeniyle yaklaşık 5 yıl önce açtıkları davayı hatırlatarak, bu konudaki mağduriyetini yineledi. Büyük müzik şirketi Spotify'ın AB Komisyonu personelini göreve çağırmasının ardından Deezer ve Basecamp firmaları da sessizliğe son verdi.

Daha Önceleri Neler Olmuştu?

Spotify ve Apple ile Epic Games ve Apple arasındaki dava, Apple'ın yaklaşık beş yıl önce Spotify ve diğer işletmelerin suçlamalarıyla ortaya çıkan antitröst sorununu karıştırıyor. Apple'ın, kendi uygulamalarının ve Beats ve Shazam gibi bağlı kuruluşlarından uygulama içi satın alma işlemlerinin daha düşük maliyetlere sahip olmasına izin vermesine rağmen, App Store üzerinden yapılan her satıştan %30 komisyon aldığı iddia ediliyor. Epic Games'in konuya yönelik sert itirazı sonucu Fortnite, App Store'dan kaldırıldı.

Avrupa Birliği'nde geçen yıl Spotify'ın Apple'a açtığı dava, şirketin satın alma prosedürünün yeni yasalarla yeniden gözden geçirilmesine yol açtı. Ancak bu kurallar açıkçası Apple'ı caydırmadı.

Spotify ve AB'deki İşletmelerden Acil Çağrı Yapıldı

Basecamp, Proton, Spotify, Deezer ve Deezer olmak üzere üç dijital medya şirketinden oluşan grup, bugün oluşturduğu birleşik mektubu herkesle paylaştı. Beş küresel çok uluslu marka, AB Komisyonu başkan yardımcısı ve "Avrupa'nın Çağ ile Uyumu" projesinin lideri Margrethe Vestager'a yazdığı bir mektupta çoğunlukla App Store'daki komisyon oranlarını ve bunları "teslim etmek" için nasıl bir koz olarak kullandıklarını tartıştı.

Cupertino’lu teknoloji devinin alttan alta rakiplerini komisyonlarla tehdit ederek caydırmaya çalıştığını ve bu şekilde iOS platformunda baskın hale geldiğini belirten markalar, AB komisyonuna acil çağrıda bulunarak, “Komisyonun harekete geçmediği her gün Avrupa’lı tüketicilerin refahına engel olunduğunu” belirtti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.