Steam Alternatifleri Uygun Fiyatlı Oyun Platformları

Son dönemde Steam’de bulunan oyunlara devasa zamlar gelmesi oyuncuların canını fazlasıyla sıkmıştı. Ancak Steam kadar başarılı olmasa da, farklı platformlar üzerinden oyunları daha uygun fiyatlı olarak oynayabilirsiniz.

Yayınlanma:
Steam Alternatifleri Uygun Fiyatlı Oyun Platformları

Steam, uzun süredir dolar kurunu 1,8 TL’de sabit tutuyor ve fiyatları da buna göre belirliyordu. Ancak buradaki tavsiye edilen dolar kuru 1,8 TL’den 10 TL’ye çıkarılınca durum değişti ve oyun fiyatları bir anda zamlanmaya başladı.

Dolar kuru güncellemesinin ardından birçok şirket fiyatlarını ortalama %400 artırdı. Ancak bazı oyunlarda bu rakamlar %1000 seviyelerine kadar çıktı. Bu durum ise oyuncuların artık oyun almalarını çok zor hale getirdi. Hatta bazıları için yeni oyun almak hayal oldu.

Steam’deki fiyatlar çok yükselince oyun severler, farklı oyun platformları aramaya başladı. Buradaki ilk öncelik, uygun fiyat oldu.

Steam, çok özel bir platform ve dünya genelinde yoğun olarak tercih ediliyor. Ancak fiyatlardaki artış, alternatiflerini yeniden gündeme getirdi. Oyuncuların çok daha düşük fiyatlarla ve hatta bazen tamamen ücretsiz şekilde oyun oynayabilecekleri farklı platformlar da var.

af4f3083fd84eaad64c58468a545167da55da903.jpeg

Uygun Fiyata Oyun Oynanabilecek Platformlar İlgi Arttı

Oyun dünyası ile yakından ilgilenen kişiler, bu türden platformları zaten biliyor. Son dönemde bu platformlara yönelik ilgi, özellikle ülkemizde artmış durumda. Bu platformlarda, uygun fiyata oyun oynamak mümkün. Uygun fiyatlı Steam alternatifleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Amazon Games
  • Epic Games
  • GOG.com
  • Humble Bundle
  • Fanatical
  • Xbox Game Pass

Bu platformların haricinde de farklı platformlar var. Ancak bunların daha fazla ilgi gördüğü bir gerçek. Steam rakipleri olan söz konusu platformlar, uygun fiyatlı oyunlara ulaşmanızı kolaylaştırıyor. Yapılan kampanyalar ile çok yüksek fiyatlı oyunlar bazen ücretsiz olabiliyor. Fiyat artışları, bu platformların güçlenmesine neden olacak gibi duruyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.