Steam'de 5 Yıllık Oyuna Gelen Zam 'Pes' Dedirtti

Steam’de oyun fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Döviz kuru güncellemesi ile yapılan zamlara oyun severler alıştı. Ancak son yapılan zam ile birlikte 5 yıllık oyunun fiyatının 1.000 TL’nin üzerine çıkması, oyun severlere artık ‘pes’ dedirtti.

Yayınlanma:
Steam'de 5 Yıllık Oyuna Gelen Zam 'Pes' Dedirtti

Dolar kurundaki artış nedeniyle Steam’de yer alan oyunlara büyük zamlar yapılmaya başlanmıştı. Bazı oyunlara yapılan zam oranları %1000 seviyesini dahi geçmişti. Yani oyunun fiyatı bir anda 10’a katlanmış ve çok yüksek seviyelere ulaşmıştı.

Uzun süredir devam eden zam haberlerine oyun severler genel olarak alıştı. Bu durumun normal olduğuna inanmaya başlayan oyuncular, son yapılan zamla birlikte bu kadarı da fazla demeye başladı.

Son yapılan zam dalgasında 5 yıllık bir oyunun fiyatı 1.000 TL üzerine çıktı. 2023 yılında birçok güncel oyundan daha pahalı hale gelmesi, oyuncuların canını sıkarken bu durumun nedeni de merak edilmeye başlandı.

5 Yıllık Oyun 1.150 TL Oldu

Steam’deki zam dalgası nedeniyle 5 yıllık oyunun fiyatı ciddi şekilde arttı. Red Dead Redemption 2, 299 TL’ye satılırken, yapılan %285’lik zamla birlikte 1.150’TL’ye satılmaya başladı. 5 yıllık bir oyunun fiyatının bu seviyeye gelmesi ise oyuncuları fazlasıyla kızdırdı.

Yapılan bu zamdan Red Dead Redemption 2: Ultimate Edition da etkilendi. Oyunun satış fiyatı 449 TL iken gelen %279’luk zamla birlikte fiyatı 1.700 TL seviyesine çıktı. Oyuncular, Türkiye’de oyun almanın artık çok zor olduğuna dair şikayetlerinin dozunu artırdı.

Son dalga ile birlikte Rockstars ve Dark Souls serilerine ciddi bir zam geldi. Dark Souls serisine gelen en düşük zam oranı %400 seviyesinde olurken, bazı oyunlara %1000 civarında zam yapıldı. Steam’deki zam dalgasının ne zaman duracağı ise merak ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.