Stephen Hawking Dünyayı Bekleyen Tehditleri Açıkladı

Dünyaca ünlü bilim adamı Stephen Hawking, yaptığı açıklamada dünyanın maruz kaldığı ve gelecekte maruz kalacağı büyük tehlikelere değindi. İşte dünyanın içinde bulunduğu en büyük tehlikeler.

Yayınlanma:
Stephen Hawking Dünyayı Bekleyen Tehditleri Açıkladı

İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılması, ABD Başkanlığına Donald Trump'ın gelmesi, dünya üzerinde yaşanan politik ve bilimsel gelişmeler, ünlü astrofizikçi Stephen Hawking'i kaygılandırmaya başladı.

Stephen Hawking, dünya üzerinde yaşanan gelişmeleri ve bu gelişmeler sonucu kaygılarını The Guardian gazetesine anlattı.

Günümüzde iletişim sorunun yaşandığını dile getiren Hawking, "Sonuca odaklı olarak iletişim kurmayı, konuşmayı giderek unuttuğumuz günlerdeyiz ve bu günler, bana göre belki de insanlık tarihinde türümüzün beraber çalışması gerektiği en önemli dönemler." sözleri ile iletişimin önemini ve günümüzdeki eksikliğini söyledi.

Hawking, The Guardian Gazetesine verdiği demecin devamında ise dünyanın içinde bulunduğu tehlikelerden bahsederek, "Küresel ısınma, gıda üretimi, giderek artan nüfus, diğer türlerin yavaş yavaş yok olması, salgın hastalıklar ve okyanusların asitlenmesi gibi pek çok tehdit bulunmakta. Bunların hepsini ele aldığımızda, insanlığın gelişimi konusunda tarihin en tehlikeli dönemindeyiz." ifadelerini kullandı ve ekledi, "Ancak bunu aşabiliriz. Türümüz hakkında oldukça iyimserim fakat Londra'dan Harvard'a, Cambridge'den Hollywood'a kadar, ön planda olan ve bir şeyleri değiştirmeye güçleri yetecek, öncülük edebilecek insanların geçmiş yıllardan ders çıkarması ve her şeyden önce asıl önemli olanın insanlık olduğunu anlaması gerek."

İnsanlığın geleceği hakkında da açıklamada bulunan Hawking, "Gezegenimizi yok edebilecek teknolojiye sahibiz ancak hala yok olması durumunda ondan kaçabilecek, kurtulabilecek bir teknolojimiz yok. Belki yüzyıllar sonra yıldızların ortasında insan kolonileri kuracağız ancak şu an sadece bir gezegenimiz var ve onu korumak için birlikte çalışmak zorundayız." ifadeleri ile açıklamasını bitirdi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.