Stephen Hawking dünyayı bekleyen tehditleri sıraladı: Dünyayı terk etmemiz gerekiyor

Ünlü bilim adamı Stephen Hawking, katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında flaş uyarılarda bulundu. İşte Stephen Hawking'in o konuşması ve dünyayı bekleyen tehlikeler.

Yayınlanma:
Stephen Hawking dünyayı bekleyen tehditleri sıraladı: Dünyayı terk etmemiz gerekiyor

Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking, yaptığı son dakika uyarısı ile dünyayı büyük bir tehlikenin beklediğini ve insanlığın hayatta kalabilmesi için önümüzdeki 100 yıl içinde dünyayı terk etmesi gerektiğini söyledi.

BBC'de yayınlanna bir belgesele katılan ve burada açıklamalarda bulunan ünlü astrofizikçi bilim adamı Stephen Hawking, insanlığın dünyadaki vaktinin gün geçtikçe kısaldığının altını çizdi. Stephen Hawking, iklim değişikliği, astroid çarpması, salgın hastalıklar ve aşırı nüfusun dünya üzerinde kalınmasını güç duruma getirdiğini, bunun devam etmesi durumunda da insanlığı yok olacağını söyledi.

Bbc ekranlarında yayınlanan belgeselde konuşan Stephen Hawking ve eski öğrencisi Christophe Halfard'ın, insanlığın uzayda nasıl yaşayabileceğini tartıştığı alınan son bilgiler arasında.

Stephen Hawking Kimdir?

8 Ocak 1942 yılında dünyaya gelen ünlü astrofizikçinin babası, Staphen Hawking'in tıpla uğraşmasını istiyordu. Ancak o matematiğe meraklıydı. Oxford Üniversitesinde eğitim görmeye başlayan Hawking, üniversitede matematik olmaması nedeniyle fizik bölümünde okumuştur.

# Oxford'dan Cambridge'ye evren bilimi üzerinde çalışmak için giden Hawking, Cambridge'de danışman olarak Fred Hoyle'u istemesine karşın Dennis Sciama atanmıştı.

# Doktorasını burada aldıktan sonra ilk önce araştırma asistanı, daha sonra Gonville and Caius College'de profesör asistanı olarak göreve başladı.

# 1973 senesinde Gökbilim Enstitüsünden ayrıldıktan sonra Hawking, Uygulamalı matematik ve Kuramsal fizik bölümüne geçti.

# 1979 yılından sonra matematik bölümünde Lucasian matematik profesörü oldu. Bu profesörlük 1663 yılında üniversite parlamento üyesi olan Henry Lucas tarafından kurulmuştu.

# Roger Penrose ile birlikte Einstein'ın Uzay ve Zamanı kapsayan Genel Görelilik Kuramının, Big Bang'le başlayıp karadeliklerle sonlandığını gösterdi. Bu sonuç Kuantum mekaniği ile Genel Görelilik Kuramı'nın birleştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyordu. Bu yirminci yüzyılın ikinci yarısının en büyük buluşlarından biriydi.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.