Stokholm'de Terör Saldırısı: 3 Ölü (İsveç Başbakanından Flaş Açıklama)

Alınan son dakika bilgilerine göre İsveç'te bir kamyon, yayaların arasına daldı. Terör saldırısı olduğu belirtilen saldırıda 3 kişi ölürken, yaralıların olduğu belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Stokholm'de Terör Saldırısı: 3 Ölü (İsveç Başbakanından Flaş Açıklama)

Son dakika haberi İsveç'ten geldi.

İsveç'in başkenti Stokholm'de bir kamyon, yayaların arasına  daldı. Alınan son dakika bilgilerine göre olayda 3 kişi öldü. Çok sayıda kişinin de olayda yaralandığı öğrenildi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de trafiğe kapalı Drottning Caddesi'nde yayaların üzerine pikapla saldırı yapıldı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Terör alarmının verildiği polis anonslarında çok sayıda yaralının bulunduğu belirtildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sev kedildi.

Stokholm polisi, bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Stokholm'deki tüm metro istasyonları güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Bira üreticisi Spendrups firması, saldırıda kullanılan aracın kendilerine ait olduğunu ve daha önce çalınmış olduğunu açıkladı.

İsveç polisi saldırıda ilk olarak iki kişinin öldüğünü duyurdu. Daha sonra yaptığı açıklamada ölü sayısı 3 olarak bildirildi.

Başbakan derhal başkente dönüyor

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Göteborg'dan Stockholm'e hareketinden önce yaptığı açıklamada, "Hükümetimiz olayla ilgili sürekli bilgi alıyor; ilgili tüm kurumlarımızla destek vermeye devam ediyoruz" dedi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, kamu haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.