Süleyman Soylu'dan Polis Alımı Müjdesi: 10 bin polis alımı yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında polis alımı yönünde beklenen müjdeyi verdi. Bakan Süleyman Soylu, 10 bin polis alımı için harekete geçildiğini ve ilanın hazırlanma aşamasında olduğunu söyledi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Süleyman Soylu'dan Polis Alımı Müjdesi: 10 bin polis alımı yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl açılan ve bu yıl ilk mezunlarını veren Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezi mezuniyet törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 463 erkek polis adayının mezun olduğu törende konuştu. Düzenlenen törene Bakan Soylu'nun yanı sırada Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, protokol üyeleri, davetliler ve mezun olan polislerin aileleri katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, polislik mesleğinin önemine değindi ve bu meslekte şahadetinde olduğunun altını çizdi.

10 Bin Polis Alımı Olacak

Bakan Süleyman Soylu burada yaptığı açıklamasında, personel sayısının da sürekli artışa gidildiğinin altını çizerek "Personel sayımızı da sürekli güncelleştirmeye ve sayıca arttırmaya özen gösteriyoruz. Bugün mezun olan gençlerimizin hemen akabinde 10 bin yeni polis memuru alımı için ilan aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Ayrıca 10 bin özel harekat alımı sürecimiz de devam etmektedir, şu an mülakatlar gerçekleştirilmektedir" sözlerini söyledi.

Bakan Soylu Ortadoğu'daki terör nedeniyle ülkemize göç dalgası olduğunu belirterek, ''Ülkemizde yaklaşık 3.5 milyon insanı misafir ediyoruz. Hem devlet, hem de sivil toplum kuruluşları eliyle harcadığımız toplam miktar yaklaşık 26 milyar dolar civarında'' dedi.

Hiç Kimsenin Uyuyan Hücresi Olmayın

Bakan Soyla, mezun olacak polis adaylarına ise uyarıda bulunarak, ''Bir elinizde vicdanınız, bir elinizde de hukuk olsun. Başka rehber aramayın. Başkasına tabi olmayın. Asla ve asla hukuktan ayrılmayın. Size hukuka uymayan, vicdanınıza uymayan ne teklif gelirse gelsin, ne zorlama gelirse gelsin, sakın uymayın. Devletinizden ve milletinizden başka hiç kimsenin uyuyan hücresi veya elemanı olmayın. Siz bu devletin polisisiniz" diye ekledi.

5haber.com  |  Karaman

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.