Süper Ay Bu Gece de Eşsiz Bir Manzara Sundu (Video)

21. Yüzyılın en büyük Ay'ı bu gece de eşsiz bir şekilde göründü. İşte Süper Ay'ın bu gece çekilen görüntüleri.

Yayınlanma:
Süper Ay Bu Gece de Eşsiz Bir Manzara Sundu (Video)

Önceki gün gece yarısı ile birlikte dünyaya uzaklığı oldukça düşen ve dünyadan normal parlaklığından daha parlak bir şekilde gözlemlenen ay, bu gece de aynı görüntüsünü sürdürdü.

NASA tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Ay'ın eliptik yörüngesi nedeniyle zaman zaman dünyaya yaklaştığı, zaman zaman da dünyadan uzaklaştığı anların olduğu belirtilirken, 14 Kasım gecesini 15 Kasım gününe bağlayan gece, gece yarısından sonra bu uzaklığın oldukça düşeceği belirtildi.

Yapılan açıklamada gece saatlerinde 21' inci yüzyılın en büyük ayının dünyadan gözlemlenebileceği belirtilirken, kamerasını, fotoğraf makinesini ve telefonunu alan binlerce vatandaş, önceki gece ayın net görülebileceği yerlere çıkarak bu muhteşem görüntünün tadını çıkarttı.

13 Kasım gecesi itibariyle dünyaya uzaklığı yavaş yavaş azalan ayın en büyük ve parlak görüntüleri önceki gece çekildi. Bazı meraklı vatandaşlar ise 13 Kasım gecesi yüksek tepelere ve yerleşim merkezlerinde ayın süper dolunay görüntüsüne yaklaşmasını izledi. Süper dolunay dün gece yarısından sonra izlenmeye başlanırken, bazı bölgelerimiz, havanın bulutlu olması ve yağış nedeniyle bu güzel görüntüden mahrum kaldı.

Ay'ın Bu Gece Çekilen Görüntüleri de Hayran Bıraktı

Dün gece yarısından sonra gerçekleşen süper ayın yakınlığı ve parlaklığı bu gece de görüntülendi. Süper Ay'ın bu görüntüsüne doyamayan vatandaşlar, manzaranın tadını çıkarmak için bu gece de Ay'ı görüntüledi. İşte elimize geçen son görüntülerde Süper Ay'ın bu gece ki hali;

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.