Suriye Hümümeti Temsilcisi Caferi'den Flaş Astana Görüşmesi Açıklaması

Suriye'de ateşkesin sağlanması için yapılan Astana görüşmeleri sonrasında Suriye hükümet yetkilisi Caferi'den yapılan son dakika açıklamasında görüşmelerin başarılı geçtiği belirtildi. İşte yapılan açıklama ve detaylar.

Yayınlanma:
Suriye Hümümeti Temsilcisi Caferi'den Flaş Astana Görüşmesi Açıklaması

Astana görüşmeleri sonrasında, Suriye Hükümeti tarafından yapılan son dakika açıklamasında görüşmelerin başarılı geçtiği belirtildi. Suriye hükümeti temsilcisi Caferi, Astana görüşmelerinin “başarılı” olduğunu ve mutabakatın sağlandığını söyledi.

Barış görüşmeleri sonucunda Türkiye, Rusya ve İran’ın yayınladığı ortak bildiriyi değerlendiren Beşar Caferi, müzakerelerin başarılı olduğunu belirtti. Suriye hükümetinin Astana görüşmelerindeki temsilcisi ve başmüzakerecisi Beşar Caferi, üç garantör ülkenin ortak açıklamasına desteğini vurgulayarak, “Nihayet herkesin üzerinde uzlaştığı, mutabakata dayalı bir belgemiz oldu” açıklamasında bulundu.

Kazakistan Dışişlerinden Açıklama

Kazakistan Dışişleri Bakanı Hayrat Abdrahmanov, Suriye'de ateşkesin denetimi ve uygulaması için üçlü mekanizma kurulacağını ve bölgedeki durumu bu üçlü mekanizmanın denetleyeceğini söyledi.

Astana’da gerçekleştirilen "Suriye’de Barış"ın görüşüldüğü toplantıdan sonra bir açıklama yapan Abdrahmanov, “Rusya, Türkiye ve İran, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasını sağlamak için anlaştı. Suriye'de ateşkesin denetimi ve uygulaması için üçlü mekanizma kurulacak ve bölgedeki durumu bu üçlü mekanizma denetleyecek. Suriye'de çözüme uluslararası toplumun katkı sağlaması büyük önem taşıyor” dedi.

Suriye hükümeti ve muhalefetin Cenevre'de 8 Şubat'ta düzenlenecek toplantıya çağrıldığını vurgulayan Abdrahmanov, BM ve düzenleyici devletlerin, çözümün askeri değil, siyasi olması gerektiğine inandığının altını çizerek, "Suriye'de çözüme uluslararası toplumun katkı sağlaması büyük önem taşıyor" diye ekledi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, dünya haberlerinden, politika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.