Suriye'nin Deyrizor kentine 21 ton yardım yapıldı

Deyrizor'a 21 Ton YardımBirleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien Suriye'nin Deyrizor kentine 21 ton ağırlığında insani yardım malzemesi attıklarını...

Yayınlanma:
Suriye'nin Deyrizor kentine 21 ton yardım yapıldı

Deyrizor'a 21 Ton Yardım

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien Suriye'nin Deyrizor kentine 21 ton ağırlığında insani yardım malzemesi attıklarını belirtti.

BM Güvenlik Konseyi'ndeki brifingde konuşan O'Brien, Şubat ayı içerisinde 960bin kişiye gıda yardımı yapıldığını belirterek kuşatılmış bölgelerde ise bu yardımın 110 bin kişide kaldığını ve Şubat sonuna kadar Deyrizor dahil kuşatılmış alanlarda 230 bin kişiye yardım yapılmasının planlandığını açıkladı.

Şu ana kadar Madaya, Zabadani, Foah ve Kefada'ya yardım yapıldığını da belirten BM Koordinatörü, ikinci yardım dağıtımının 28 Şubat'ta yapılacağını belirtti.

Arapçası Dar-ez Zor olan Deyrizor şehri IŞİD kuşatması altında bulunuyor. Fırat nehri kenarındaki kentin nüfusu 2004 yılındaki son nüfus sayımına göre 240 bin.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.