Taliban’dan Yasak Üstüne Yasak! Kadınlara Bir Darbe Daha

Taliban’ın kadınlara yönelik yaptığı yasaklara bir yenisi daha geldi. Afganistan’da kadınlara sürekli yasak getiren Taliban’ın bir diğer yasağı da eski boşanma kararlarını iptal etmesi oldu!

Yayınlanma:
Taliban’dan Yasak Üstüne Yasak! Kadınlara Bir Darbe Daha

Afganistan’da kadınlara yaptırımlar devam ediyor. Taliban, kadınların eski boşanma kararlarını iptal etmesiyle artık boşanarak yeni yaşam kurtarmaya çalışan kadınlar eski kocalarıyla evli sayılacak.

Eski yönetimde kadınların evliliklerini tek taraflı bitirmesine yönelik yeni bir karar çıkmıştı. Fakat Afganistan lideri Taliban, Afganistan’daki kadınlara sürekli yasaklar getirilmesiyle gündem olurken yeni bir yasak olayını öne sürdü. Eski eşlerinden ayrılan ve yeni bir bir hayat sürmek isteyen kadınların boşanma davaları iptal edildi. Alınan yeni karar doğrultusunda ayrıldıkları eski eşleriyle evli sayılacaklar.

Kadınlara Yönelik Baskı Devam Ediyor!

Afganistan’da Amerika Birleşik Devletlerinin çekilmesiyle yönetim başına geçen Taliban’da kadınlara yönelik baskılar devam ediyor. Taliban önderliğinde ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalmak zorunda kalan kadınlara yeni bir yaptırım daha geldi. Bu seferde ülkenin evlilik yasalarıyla ilgili yeni bir karar alındı. Kadın haklarının her seferinde daha da dibe vurmaya başlamış olduğu Afganistan’da kadınlar için hiçbir ayrıcalık tanınmıyor. Hatta işin daha kötüsü yasaklar peş peşe gelmeye devam ediyor.

Afgan kadınların evlilik süreçleriyle ilgili olarak yeni bir karar düzenlemesinin yapılmasından sonra, eşlerinden ayrılan kadınlara ne olacak sorularının da sorgulanmasına neden oldu. Öncelerde kanun yetkisi ile evliliklerini tek taraflı bile olsa sonlandırma hakkına sahip olan Afgan kadınlarının artık böyle bir hakkı olmayacak. Çünkü Taliban yönetimi ile tek taraflı evlilik sonlandırmaya düzenleme getirildi. Buna göre alınan yeni karar doğrultusunda hukuki düzenlemelerde tek taraflı evliliği bitirmeye izin verilmeyecek. Geriye dönük tek taraflı şekilde sonlandırılan evliliklerin iptali yapıldı.

Afgan Kadınları Ölüm Tehdidi Alıyor!

Eski eşlerinden ayrılmış olan Afgan kadınları zor dönem geçiriyor. Eski eşlerinden ayrılmış olan Afgan kadınları ölüm tehdidi alıyor. Afgan kadınlara bu konuda hiçbir şekilde ayrıcalık getirilmezken tam aksine yasak üstüne yasak getiriliyor olması çok daha zor diyebileceğimiz şartlar altında kalmalarına neden oluyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.