Taltif Bilmecesi Halen Çözülemedi (Darbede Görev Alan ve 4 Aydır 12/12 Çalışan Polis Adalet İstiyor)

Darbe girişiminin yaşandığı gece görev alan polislere taltif ödemesi yapıldı. Ancak birçok polise, darbe gecesi görev almasına rağmen taltif yatırılmadı. İşte taltif ödemelerinde son durum ve bize konu ile ilgili gelen şikayetler ile istekler.

Yayınlanma:
Taltif Bilmecesi Halen Çözülemedi (Darbede Görev Alan ve 4 Aydır 12/12 Çalışan Polis Adalet İstiyor)

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde gruplaşmış askerleri tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain darbe girişimi, kahraman polislerimiz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokaklara dökülen halkın omuz omuza mücadelesi sonrasında bertaraf edilmişti.

Vatan aşkı ve görev onurunu korumak, Türkiye'yi hainlerin eline bırakmak istemeyen polislerimiz, darbe girişimi gecesi ortaya koydukları cesaret ve üstün başarıdan dolayı geçtiğimiz haftalarda taltif ödülü ile ödüllendirildi. Yaklaşık olarak 10 bin emniyet mensubu polise yatırıldığı açıklanan taltif ödemelerinin tartışmaları henüz sona ermedi.

Darbe Gecesi Görevdeydim Ancak Taltif Almadım

Sitemize gelen mesajlar ve forum siteleri üzerinde yapılan açıklamalar ile birçok polisimiz, darbe gecesi görev aldıklarını ancak kendilerine taltif ödemesinin yapılmadığını belirtti. Birçok polisimiz, 15 Temmuz gecesi görevde olduklarını, cuntacı askerlere karşı direnişte canla başla çalıştıklarını ifade etti ve emniyet teşkilatı sanal ortamı olan Polnet'te giriş saatlerinin gece 01.00 olduğunu belirtti.

15 Temmuz Sonrasında 12/12 Çalıştık

Amaçlarının taltif ücreti almaktan daha ziyade adaleti sağlamak olduğunu belirten polislerimiz, darbe girişimi sonrasında ilan edilen ve halen yürürlükte olan OHAL süreci boyunca 12/12 çalıştıklarını, çoğu zaman haftada izin bile yapmadıklarını ifade etti. Bu kadar çalışma ve emek sonrasında darbe gecesi görev almış olmasına rağmen taltif almamanın üzüntüsünü yaşayan polislerimiz, durumun çözülmesini istiyor.

Taltifi Şehit Ailelerine Bağışlayacağım

5haber.com adresine aldığımız şikayetler arasında bir polis arkadaşımız, durumu çok net bir şekilde ifade ederek, 'darbe gecesi taltif alamayan polislerin derdi taltif değil adalettir' sözlerini söyledi ve kendi hesabına yatacak olan taltif ödülüne şehit ailelerine bağışlayacağını açıkladı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.