Tarım Üretici Temsilcileri Sorunlarının Konuşulduğu Toplantıyı Terk Etti

Mersin'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve tarım sektörünün sorunlarının tartışılacağı toplantıda, tarım üreticileri kendilerine yer ayrılmadığını gerekçe göstererek toplantıya katılmadı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Tarım Üretici Temsilcileri  Sorunlarının Konuşulduğu Toplantıyı Terk Etti

Tarım sektörü sorunlarının konuşulması için, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'in başkanlığında Mersin'de gerçekleştiren bir toplantıda, üretici temsilcileri, kendilerine yer ayrılmaması üzerine toplantı salonunu terk etti. Toplantıyı protesto eden üretici temsilcileri, toplantıya katılmadı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri bünyesinde gerçekleştirilen Yaş ve Kuru Meyve Sektör toplantısına, kent genelindeki tarım üreticilerini temsilen, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Mersin Tutunçgil Üretici Birliği Başkanı Ahmet Dursen Şahin ve Tarsus Ziraat dası Başkanı Ali Ergezer'de katıldı. Ancak toplantıya katılan Ali Ergezer ile Ahmet Dursen Şahin, kendilerine yer ayrılmayınca masaya oturamama kararı aldı. Vali Özdemir Çakacak'ın da eşlik ettiği toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcı Mehmet Daniş'e sorunlarını sağlıklı şekilde anlatmak isteyen üreticiler ve üretici temsilcileri, kendilerini temsilen Ziraat Odası Başkanı Gökçel'e yer verilmesini istedi.

Salonun arka kısmında kendilerine ayrılan sandalyelerden sorunlarını aktarmada yetersiz kalacaklarını aktaran Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel ile diğer oda başkanları toplantıya katılmayıp, dışarıda toplantının bitmesini bekledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Gökçel, "İçeride fikrimizi sunabileceğimiz bir ortam hazırlanmamış. Bakan, bakanlık ve genel müdürlük düzeyinde gelen yetkililerle maalesef bizi bir araya getirmek istemiyorlar herhalde" diyerek tavrını ortaya koydu.

Tarımda Avrupa Birincisi Olmuşsak Bu Çukurova Tarımı Sayesindedir

Öte yandan bir açıklama yapan Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ergezer ise, "Biz dertlerimizi anlatıp çiftçimizin ekonomik düzeyini daha ileri götürmek için geldik. Tarımda Avrupa birincisi olmuşsak, Çukurova'nın tarımı ile olmuştur. Çukurova, dünyanın en büyük üçüncü tarım merkezidir. Maalesef bakan yardımcısı bizim sorunlarımızı değil de bizim ürünlerimizi satanların sorunlarını dinlemeye gelmiş görünüyor. Biz üretmezsek onlar ne satacak?" diye konuştu. Bu konuşmanın ardından temsilciler binayı terk etti.

Söz Sektörde , Dinleyeceğiz

Devam eden toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Daniş şunları söyledi: "Amacımız sektörün üretimden pazara kadar olan yaşadığı sorunları birinci ağızdan dinleyip bakanlık olarak ne yapabilirizin peşindeyiz. Hem üreticilerimiz, hem ihracatçılarımız, hem il müdürlerimiz hem de bürokrat arkadaşlarımız burada. Söz sektörde, dinleyeceğiz."

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.