Taşeron İşçilerin Kadroya Alınacağı Kamu Çalışma Reformu için Kesin Tarih Belli mi?

Kamu çalışma reformu ne zaman? Taşeron işçi sorununun halledileceği denilen kamu çalışma reformu için kesin bir tarih verildi mi? Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? İşte taşeron yasasında son durum.

Yayınlanma:
Taşeron İşçilerin Kadroya Alınacağı Kamu Çalışma Reformu için Kesin Tarih Belli mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun defalarca tekrarladığı taşerona kadro için yüz binlerce taşeron işçi beklemeye devam ediyor. Peki taşeorn işçilere yönelik sürekli olarak tekrarlanan kamu çalışma reformunu bekleyin, sabredin sözleri ne zaman sona erecek? Taşeron işçiler ne zaman kamuda istihdam edilecek? İşte 5haber'in bu konudaki yorumu.

Çalışma ve Sosyal Güvenik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017 yılı başında ve yıl içinde taşerona kadro ile ilgili kendisine yöneltilen taşerona kadro meselesi ne oldu sorusuna, taşeron işçiler, anayasa değişikliği sonrasında gündeme gelecek ve bir ihtiyaç haline gelmiş olan kamu çalışma reformu kapsamında kamuda istihda medilecekler şeklinde cevapladı.

Bu açıklama ile tatmin olmayan taşeron işçiler, endişeli bir şekilde referandum sürecinin sona ermesini ve beklenen kamu çalışma reformunun bir an önce gündeme gelmesini beklemeye başladı. Çalışma Bakanının yaptığı kamu çalışma reformu açıklamasına göre tüm memurları, sözleşmeli personelleri ve +/C^lileri ve taşeron işçileri ilgilendiren bu reformun çalışma hayatına gözle görülecek yenilikler getirmesi bekleniyor. Bu çalışma ile memurların çalışma performansı arttırılacak, işini aksatan memurlar tespit edilebilecek ve en önemlisi ise taşeron, 4/C'li ve sözleşmeli personellerin sorunları üzerinde çalışmalar yapılacak.

Kamu Çalışma Reformu Ne Zaman Başlayacak?

Reform için tarih olarak referandumdan sonrası işaret ediliyor. Ancak kesin bir tarih henüz verilmedi.

16 Nisan günü yapılacak olan referandumdan sonra gelecek denilen tasarının ön çalışmaları ve saha araştırmaları göz önüne alındığında Haziran veya Temmuz ayı dönemlerinde Meclis Genel Kurluna getirilmesi bekleniyor. Ancak asıl süreç burada başlayacak. Bu tasarı için muhalefetin tavrı ve anayasa mahkemesine götürme ihtimali nedeniyle tasarının Meclis sürecinin uzayacağı ve yı sonuna doğru tamamlanabilmesi bekleniyor.

Taşerona kadro haberlerinden anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

Facebook Sayfası içinTIKLAYINFacebook Grubu içinTIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.