Taşeron işçilerin kadroya alınması devlete yüzde 40 kar sağlayacak

Taşeron işçilerin kadroya alınmasının devlete maddi anlamda ciddi karları olacak. Peki devlet neden hala taşerona kadro konusunda bu kadar isteksiz ve yavaş davranıyor? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Taşeron işçilerin kadroya alınması devlete yüzde 40 kar sağlayacak

Taşeron işçilerin kadroya alınması meselesi halen bir netlik kazanmadı. Kadro bekleyen taşeron işçilerin bu bekleyişleri devam ederken henüz bu konuda gözle görünür bir adım atılmadı.

Kadronun bir an önce verilmesini isteyen taşeron işçiler, bu konuda atılması gerek adımları bekliyor.

Taşeron İşçileri Kadroya Alınmaması Devlete Büyük Zarar

Asgari ücret üzerinden bir hesaplama yapıldığında taşeron firmalar bünyesinde çalışan taşeron işçilerin devlete maliyeti ciddi rakamlara ulaşmaktadır. Taşeron firmalar, devlet adına yürüttükleri projelerde ihaleler ile verdikleri rakamları devletten tahsil etmekte ve ciddi şekilde kar etmektedir. Bunun ise en büyük zararı devlete ve taşeron işçiye etki ediyor.

Firma Bünyesindeki İşçiye Devlet Tarafından Ödenen Ücret Toplamı

Firma bünyesinde asgari ücretle çalışan bir taşeron işçinin devlet maliyeti hesaplandığında sosyal haklar bedeli ve firmanın bir işçi üzerinden elde ettiği kar eklenince 1404 lira alan bir taşeron işçinin devlete 2923 liralık masrafı olmaktadır.

Tek Başına Asgari Ücretli İşçinin Masrafları Toplamı

Öte yandan dışarıda çalışan asgari ücretli bir işçinin işverenine maliyeti, sosyal hakları hesaba katıldığında 2088 lira seviyesinde oluyor.

İki ücret karşılaştırıldığında arada meydana gelen 835 liralık farkın taşeron firmaya gittiği görülüyor ve bu ücret firmanın 1 işçi üzerinden elde ettiği kar % 40 oluyor.

Kadroya Alımda Bu Sorun Çözülebilir

Taşeron işçilerin kamuya alınması ve firmaların devreden çıkartılması sonucu işçi başına elde edilen bu kar devlete kalmış olacak. Bu da işçilerin kadroya alınmasının devlete sağlayacağı en büyük faydalardan olacak.

İşçilerin Yüzünün Gülmesi ile Verimlilik de Artacak

Kadroya alınması durumunda sosyal güvencelerini alacak olan işçiler, daha verimli ve özverili çalışacak ve bununla birlikte toplumsal düzene büyük katkı sağlanmış olacak.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşeron işçi haberlerinden, gündem haberlerinden, taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Adana

ÖZEL HABER

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.