Taşerona Kadro Hakkında Maliye Bakanından Son Dakika Açıklaması: "Çalışmalar.."

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı son dakika açıklamasında taşerona kadro meselesinde gelinen son durumu açıkladı. İşte Ağbal'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Taşerona Kadro Hakkında Maliye Bakanından Son Dakika Açıklaması: "Çalışmalar.."

Son yıllarda sürekli o yönde yapılan açıklamalar ve çalışmalarla bilmeceye dönen taşerona kadro meselesine yönelik Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal, hizmet alım sözleşmesi kapsamında yüklenici firmalar tarafından taşeron işçi olarak istihdam edilen personellerin, kamuda kadrolu olarak istihdam edilmesine yönelik gündemlerinde olan yasal düzenleme çalışmalarının henüz tamamlanmadığını bildirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan tarafından verilen yazılı soru önergesi yönünde açıklamada bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, çalışmaların devam ettiğini ancak henüz tamamlanmadığını belirtti.

Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılan personelin, kamuda istihdam edilmesine yönelik yasal düzenleme çalışmalarının henüz tamamlanmadığını belirten Bakan Ağbal, bu nedenle önergede yer alan sorulara yönelik herhangi bir cevap oluşturulamadığını söyledi.

DİSK'in Taşeron Israrı

DİSK Genel Sekreteri Çerkezoğlu geçtiğimiz günlerde yapılan bir organizasyonda taşeron işçilere kadro verilmesini ön gören düzenlemeye değinerek, “Bugün artık her evde bir taşeron işçisi ve bir de işsiz bulunuyor. AKP, Kasım 2015 seçimleri öncesi kamuda çalışan taşeron işçilerini kadroya geçireceğine dair söz verdiği halde, bu gerçekleşmemiştir. Şimdi de anayasa referandumunu seçim malzemesi yapmak istiyorlar. Taşeron işçileri, kadrolu, güvenceli çalışma hakkını elde edinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerdir” sözlerini söyledi.

Gündem haberlerinden, taşeron haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.