Taşerona Kadro Hayal Oldu Haberleri Doğru mu? Taaşerona Kadro Yasasında Son Durum Nedir?

Bazı haber sitelerinde çıkan taşerona kadro haberleri doğru mu? Taşerona kadro hayal mi oluyor? Taşeron işçilerin kadro bekleyişi ne zaman sona erecek? Taşeron yasasında gelinen son durum nedir? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Taşerona Kadro Hayal Oldu Haberleri Doğru mu? Taaşerona Kadro Yasasında Son Durum Nedir?

720 binden fazla taşeron işçinin büyük bir merak ve heyecanla beklediği taşerona kadro meselesi hala netleşmedi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere birçok siyasi isimden son günlerde taşerona kadro ile ilgili açıklamalar gelmişti. Bu açıklamalar ile ümitlenen taşeron işçilere geçtiğimiz gün gündemde kötü bir haber verildi.

Bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberde 'taşerona kadro hayal oldu' başlığı ile taşeron işçilere kötü bir haber verildi. Bu haber ile birçok taşeron işçi, kadro için ümitlerin tükendiğini ve taşeron işçilerin kamuya alınmayacağı çıkarımında bulundu.

Adalet ve Kalkına Partisinin 1 Kasım seçimleri öncesinde verdiği seçim vaadinde 720 bin taşeron işçi kadroya alınacak denmişti. Bu vaad sonrası umutlanan taşeron işçiler, daha sonrasında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun, seçim sonrası ilk 3 dönemde yapılacaklar arasında taşerona kadro icraatini gösterdi. Ancak seçim sonrası ilk 3 aylık sürenin geçmesinin ardından bu vaad gerçekleşmedi. Vaadın gerçekleşmemesi sonrasında taşeron işçiler umutsuzluğa kapılmış ve kamuya alınma hayallerinin suya düştüğünü söylemişti.

Taşeron İşçiler Kamu Çalışma Reformu Kapsamında Kamuya Alınacak

Taşeron işçilerin kamuya alınma süreci ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na daha önce sorulan soru üzerine Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilerin, referandum sonrasında yapılacak olan kamu çalışma reformu kapsamında kamuya alınacağını söylemişti.

16 Nisan sonrasında yapılacğı söylenen kamu çalışma reformunda ilk olarak taşeron işçiler ve 4/C'lilerin ele alınacağı ve bu işçilerin sorunlarının çözüleceğini açıklayan Bakan Müezzinoğlu, bu konuda biraz daha sabır edilmesini istedi ve taşeron işçilerin kamuya alınması üzerinde 4 Bakanın çalıştığını söyledi.

5haber notu: Taşeron işçilerin kamuya alınması sürecinde şimdiden bir şey söylemek yanıltıcı olur. Ancak yapılan açıklamalar bu konuda olumlu gelişmelerin yaşandığını gösteriyor. Kesin süreç kamu çalışma reformu takviminin açıklanması ile netlik kazanacak.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için IKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.