Taşerona kadro yasası 1 yıl öncesine mi döndü (2016 ile 2017 yılı taşeron açıklamaları karşılaştırması)

Taşerona kadro yasasında son durum nedir? Kadro bekleyen taşeron işçilerin bu bekleyişleri daha ne kadar sürecek? Taşerona kadro meselesi 1 yıl öncesine mi döndü? Taşerona kadro konusunda 2016 yılında yapılan açıklamalar ile 2017 yılında yapılan açıklamalar neler? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Taşerona kadro yasası 1 yıl öncesine mi döndü (2016 ile 2017 yılı taşeron açıklamaları karşılaştırması)

Taşerona kadro meselesi henüz çözülmedi. Kadro bekleyen binlerce taşeron işçinin sabırsız bekleyişi devam ediyor. Bekleyiş sürerken, art arda gelen açıklamalar, konunun gündemde tutulmasını sağlıyor. Ancak konu gündemde duruyor ama, henüz çözüme kavuşturulmadı.

Siyasilerden yapılan son açıklamalarda taşerona kadro çalışmalarının devam ettiği ve konunun gündemlerinde olduğu belirtiliyor. Ancak bazı açıklamalar ise konuda henüz bir ilerleme kaydedilmediğini gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı, yaptığı açıklamasında taşerona kadro meselesinin gündemlerine olduğunu, ancak şu aşamadayız diyebilecekleri bir aşamada olmadıklarını söyledi.

Bu açıklamaya tepki gösteren taşeron işçiler, söz verilmesinin ardından uzun süre geçmiş olmasına rağmen kadro meselesinin neden çözülmediği merak ediyor.

Taşerona Kadro Çalışmalarında İlerleme Yok mu?

Yapılan açıklamalar ile bugün yarın meclise gelecek denilen taşeron kadro yasası henüz meclise gelmedi. 1 Kasım seçimleri öncesi verilen kadro vaadi, halen yerine gelmedi. 1 Kasım seçimlerinin üzerinden 1.5 yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen yasa halen olgunluğa kavuşmadı. Yasanın olgunluğa kavuşmaması ise bu yasa üzerinde ciddi şekilde durulmadığını göstermektedir.

Taşerona Kadroda Geçen Yıl Neler Yaşanmıştı?

1 Kasım seçimlerinden sonra taşeron kadro konusunda art arda açıklamalar gelmiş ve kadro sözünün tutulacağı defalarca belirtilmişti. 2017 yılında yapılan taşerona kadro açıklamalarında da aynı açıklamalar yineleniyor ve verilen tek mesaj sabredin şeklinde oluyor. 2016 yılı ile 2017 yılı taşeron açıklamaları karşılaştırıldığında sürecin halen aynı seviyede olduğu ortaya çıkıyor. Çalışma Bakanlığının da bu konuda süreç bilgilendirmesi yapmaktan kaçınması da buna işaret ediyor.

2016 yılında yapılan taşeron kadro açıklamaları için TIKLAYIN

2017 yılında yapılan taşeron kadro açıklamaları için TIKLAYIN

Sizde yukarıda verilen bağlantılardaki kadro açıklamaları ile dikkat çekmek istediğimiz noktayı fark edeceksiniz. (ki bunu zaten biliyorsunuz) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının taşerona kadro süreci ile ilgili tutarlı ve akıllardaki soru işaretlerini giderecek bir açıklama yapması gerekiyor

Dejavu: Yaşanan bir olayın daha önce yaşanmış gibi bir his uyandırmasına denir.

Taşeron işçi haberlerinden, gündem haberlerinden, taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.