Tata Sierra EV Tanıtıldı! 2025 Yılında Üretime Girecek!

Tata Motors, fuarda sergilediği üç SUV fikriyle, başta yeni Sierra EV olmak üzere sonraki tasarımları hakkında ipuçları verdi.

Yayınlanma:
Tata Sierra EV Tanıtıldı! 2025 Yılında Üretime Girecek!

Firmanın konsept tasarımları oldukça iddialı görünüyor. Tata, Delhi 2023 Auto Expo'da yeni SUV fikirleriyle şov yaptı. Bu konseptler aynı zamanda markanın yakında tanıtacağı modellere bir göz atma görevi de görüyor.

Tata Sierra EV Özellikleri

Yeni Tata Sierra EV, fuarda sergilenen Tata prototiplerinin ilki ve bize göre en dikkat çekici olanıydı. Bu ismi duyunca ilk akla gelen GMC olsa da 1991 ile 2003 yılları arasında üretilen Tata Sierra kesinlikle isminin hakkını veriyor. Tata Sierra EV konsepti ilk olarak 2020'de sergilenmiş olsa da Hintli firma tasarımı önemli ölçüde değiştirmiş. Bu fikir versiyonunun daha zarif ve üretime daha yakın olduğu iddia edilebilir.

indir-8.webp

Tata Sierra EV konseptinin ön tarafındaki LED ışık imzası ve ışıklı amblem dikkat çekiyor. Farların altta olduğu görülüyor. Otomobile kaslı bir görünüm kazandıran siyah plastik ekler ve ön taraftaki gri plaka, aracın köşeli gövde şekli, yüksek burnu, geniş omuz çizgisi ve geniş omuzları ile birlikte SUV karakterini vurgulayan ek vurgulardır. Tavandaki sütunlar ve renk şeması, profilden bakıldığında bir önceki Tata Sierra'yı çağrıştıran unsurlar gibi görünüyor. Yeni Tata Sierra EV, olağanüstü tasarım özellikleri arasında ayrıca devasa iki renkli jantlara ve gizli kapı kollarına sahiptir. Arka kısımda gri renkli difüzör ve tavanın bir uzantısını andıran ve yine uçtan itibaren LED ışık imzasına sahip spoyler göze çarpıyor.

tata-sierra-ev-2025-te-uretime-girecek-suv-model-icin-konsept-gosterimi-7955-13.jpg

Tata Sierra EV Modern ve Üretime Hazır

Tata Sierra EV konseptinin iç mekânı da modern ve üretime hazır gibi görünüyor. Cam tavan ile daha ferah bir görünüme kavuşan alanda 10.25'er inçlik iki ekrandan oluşan dijital kokpit görev yapıyor. Orta konsolda kullanılan tasarım dili kapı içlerinde de sürdürülerek güzel bir bütünlük elde edilmiş. Arkada ise bolca diz mesafesi sunan arka koltuklarla bir bütün gibi görünen kapı içleri, bitkiler ve ambiyans aydınlatması ile tam bir salon havası hakim. Söz konusu konseptin üretim versiyonu hem %100 elektrikli hem de içten yanmalı motorlu versiyonlara sahip olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.