TBMM'de CHP ile MHP Arasında Bakanlık Tartışması (MHP'ye Bakanlık Verildi İddiaları)

TBMM'de devam eden anayasa değişikliği görüşmelerinde tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi arsında çıkan tartışmalarda CHP'li Vekiller, MHP'ye Bakanlık verildiği iddialarını ortaya attı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
TBMM'de CHP ile MHP Arasında Bakanlık Tartışması (MHP'ye Bakanlık Verildi İddiaları)

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda devam eden anayasa görüşmelerinde tansiyon bir nebze olsun düşmek bilmiyor. Son olarak Milletvekiller arasında Bakanlık tartışmaları çıktı. İşte yapılan son açıklamalar ve Meclis Genel Kurulunda yaşanan olaylar.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li ve MHP'li milletvekilleri arasında 'bakanlık' tartışması yaşandı. CHP'li vekiller, MHP'ye bakanlık verildiği iddialarında bulunurken, MHP'li vekiller bunu yalanladı. AK Parti milletvekillerinin araya girmesi üzerine kısa süreli tartışma çıktı. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, oturuma ara verirken, aradan sonra da tartışma devam etti. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un MHP'li milletvekillerine laf atması üzerine AK Parti’li vekiller sert tepki gösterdi.

Kadın Vekillerin Kavgası

Ak Parti ve CHP Kadın Kolları yönetimleri, mecliste anayasa maddelerinin ikinci tur oylaması sırasında kadın milletvekilleri arasında yaşanan arbedeyle ilgili basın açıklaması yaptı, birbirlerini suçladı.

AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkan Saime Aydoğan yaptığı açıklamada anayasa değişiklik paketinin ilk tur oylamasının itibaren CHP ve HDP milletvekillerinin 'entrika' içinde olduklarını ileri sürdü. İlk tur oylamada Ak Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin'in burnunun kırıldığını, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'nın da bacağı ısırıldığını ileri süren Saime Aydoğan, "Dün yine CHP'den kovulan bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, anayasa görüşmelerini provoke etmek için kendisini kürsü mikrofonuna kelepçelemiştir" dedi. Çıkan olaylarda Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'in düşerek boynundan ve belinden sakatlandığını ileri süren Aydoğan, "Bu olayın sorumlusu CHP ve HDP'li vekillerdir. Demokrasilerde en büyük hakem millettir. Milletten korkan bir partinin şiddete başvurması elbette ki bizleri şaşırtmamıştır. Anayasa görüşmelerini engellemek isteyen CHP'yi kınıyoruz" dedi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.