Teknoloji Devlerinden Çip Harcamalarına Kısıtlama

Teknoloji devleri yeni bir karar verdi. Çip satışlarının beklenen performansı vermemesi yeni bir karar alınmasına neden oldu. Çip harcamalarına kısıtlama getirilecek.

Yayınlanma:
Teknoloji Devlerinden Çip Harcamalarına Kısıtlama

Teknoloji devleri çip üretiminde kısıtlamaya gitme kararı aldı. Gartner araştırma şirketi teknoloji devleriyle ilgili olarak araştırmalar yaptı. Geçtiğimiz sene bilgisayar, akıllı telefon ve tablet satışlarında düşüş yaşanması çip harcamalarına da yansımasına neden oldu. Birçok teknoloji devi geçtiğimiz yıl itibariyle daha iyi kazanç elde etme hedefleri içerisindeydi. Fakat beklenen satış performansının yaşanmamasından dolayı bu durum çip harcamalarına yansımasına neden oldu.

Gartner teknoloji piyasasının en büyük 10 teknoloji şirketini mercek altına aldı. Yaptığı araştırmalar neticesinde çip harcamalarının %7.6 oranında azaldığına dikkat çekti. 10 büyük teknoloji şirketinin toplam satın alma hacmi, pazarın yüzde 37lik kısmını oluşturuyor.

En Çok Çip Tedariği Yapanlar Belli Oldu!

Teknoloji piyasasında uzun süredir çipler ile ilgili araştırmalar yapılmaya devam ediliyordu. Özellikle çip satışlarının beklenen bir performans sunmaması da pek çok dev teknoloji şirketlerini düşündüren bir durum olmaya neden oluyordu. Bu sebepten dolayı teknoloji şirketleri tarafından yeni bir karar alınma ihtiyacı duyuldu. Buna göre 10 büyük şirket tarafından alınan karar ne diye bakıldığında çip harcama kısıtlamasına gidileceğini duyurdu.

Dünyada en büyük çip tedariği yapan dev teknoloji şirketlerinin hangisi olduğuna baktığımızda Apple ve Samsung öne çıkıyor. Dev şirket ilk iki sırayı korurken, Sony’de onları takip eden bir başka teknoloji şirketlerinden biri oldu.

Elektronik Tedarik Kıtlığı

Elektronik tedarik kıtlığı gibi birtakım problemler yaşanabildiğinden dolayı bu durum teknoloji şirketler tarafından harcamalarını kısmalarına neden oluyor. 10 teknoloji şirketi, akıllı telefon ve tablet gibi teknolojik ürünlerinden geçen yıl yüksek bir satış göremedi. Haliyle yüksek bir satın alma durumu yaşanmadığından dolayı bu durum çip harcamalarına da etki etmesine nedenn oldu.

Geçtiğimiz yıldann çıkarım yapma kararı alan teknoloji şirketleri de bundan sonra çip harcamalarıyla ilgili olarak daha dikkatli olması gerektiklerine karar kıldı. Alınan karar doğrultusunda çip harcamalarında kısıtlama dönemi yaşanmış olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.