Teknoloji Ölümsüzlüğü mü Getiriyor?

Sizce teknoloji sayesinde ölümsüzlüğü bulabilir miyiz? Bu mümkün mü? Birçok dizi/filmde bu konu ile alakalı denemeler yapımlar sahneler çekildi. Bunların hepsi kurgu muydu?Arizona çölünün ortasında soğukluk derecesi çok...

Yayınlanma:
Teknoloji Ölümsüzlüğü mü Getiriyor?

Sizce teknoloji sayesinde ölümsüzlüğü bulabilir miyiz? Bu mümkün mü? Birçok dizi/filmde bu konu ile alakalı denemeler yapımlar sahneler çekildi. Bunların hepsi kurgu muydu?

Arizona çölünün ortasında soğukluk derecesi çok yüksek olan bir tesis var. Çölün olduğu yerde buz gibi tesis… Bu tesisin içinde de yüzlerce donmuş beden. Bu daha önce birçok filme konu olmuştu (örneğin yedinci hayat). Bu bedenler alüminyum kapsüllerde -196 C derecelik sıvı nitrojenin içerisinde baş aşağı duruyorlar. Bu tesisin yöneticilerine göre bu insanlar hasta olarak nitelendirilmektedir.  Teknolojinin gelişmesiyle birlikte onlar hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilecek; şimdilik hesaplanan bu olarak belirtiliyor.

Gençleştirme teknolojileri bizlere yaşlanmanın hastalık olduğunu ve bu hastalıkla mücadele edilmesini aktarmaya çalışıyor. Yani bir nevi yaşlanmayı tedavi etmek, genç kalmak veya insan bedenini gençleştirmek istiyorlar.

Akıl yükleme teknolojisi denen bir düşüncede var. İnsan beyninin tüm bilgilerini bir hard diske aktarma, kopyalama. Organik bir bilgisayar olarak düşünüyorlar bazı bilim insanları; insan beynini. Kopyalanabilir, yedeklenebilir ve aktarılabilir olduğunu savunuyorlar.

Gelecekte ne olacağını bilemeyiz ama teknolojiyi adım adım takip edebiliriz, nereye gittiğini ve neler yapabileceğini… Son gelişmelerden haberdar olmak için 5haber.com sitemizi takipte kalınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.