TEOG 1. Dönem Mazeret Sınavları Ne Zaman , TEOG Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

TEOG Birinci dönem mazeret sınavları ne zaman yapılacak? TEOG ilk dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB duyuruları ve detaylar.

Yayınlanma:
TEOG 1. Dönem Mazeret Sınavları Ne Zaman , TEOG Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bugün gerçekleşen ve 1 milyondan fazla ortaokul 8' inci sınıf öğrencisinin katılımı ile düzenlenen TEOG sınavları ilk oturumu tamamlandı.

TEOG ilk oturum sınav bugün saat 9.00' da Türkçe testi ile başladı. Ancak bazı öğrenciler, belirli ve geçerli sebeplerden dolayı sınava iştirak edemedi. Geçerli bir sebebi olan ve bunu rapor ederek sınava atılamayacağını belirten adaylara her yıl olduğu gibi önceden belirlenen bir hafta içerisinde mazeret sınavı yapılır. Bu mazeret sınavlarına sadece, ortak yapılan sınavlara katılamayan öğrenciler alınır.

Bu kapsamda ise 23-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen TEOG Birinci dönem sınavlarına belirli bir mazereti nedeniyle katılamayan öğrenciler için TEOG Mazeret sınavları 17-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

TEOG Birinci Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve milyonlarca ortaokul 8' inci sınıf öğrencisinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı birinci dönem sınav sonuçları, Bakanlık tarafından daha önceden yayımlanan TEOG sınav takviminde adaylara duyurulmuş; ancak et bir tarih verilmemiştir. MEB, sınav sonuçlarını Ocan 2017' de duyuracağını sınav takviminde belirtti. Bu kapsamda ise sınav sonuçlarının Ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

TEOG Birinci Dönem İkinci Oturumu 24 Kasım'da

Bugün ilk oturumu tamamlanan TEOG sınavlarında, birinci dönem ikinci oturum sınavları 24 Kasım tarihinde gerçekleştirilecektir.

Sınavlara katılan bütün adaylara 5haber.com ekibi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TEOG haberlerinden, MEB haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.