TEOG Yerleştirme Esas 2. Nakil Tercih Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? Boş Kontenjanlar Açıklandı mı?

TEOG yerleştirme esas 2. nakil tercih başvuruları ne zaman alınacak? Boş kontenjanlar açıklandı mı? TEOG nakil başvuruları nereden yapılacak? Cevaplar ve daha fazlası haberimizin devamında.

Yayınlanma:
TEOG Yerleştirme Esas 2. Nakil Tercih Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? Boş Kontenjanlar Açıklandı mı?

TEOG Yerleştirme Esas 1. Nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından on binlerce öğrenci, sonuçlarını sorgulamak için internet başına geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sonuçların ardından istediği okula yerleşemeyen, ya da herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar, Yerleştirme Esas 2. Nakil tercih başvurularının ne zaman alınacağını araştırmaya başladı. Peki TEOG Yerleştirme Esas 2. Nakil tercih başvuruları ne zaman alınmaya başlanacak? Boş kontenjanlar ne zaman duyurulacak? Yerleştirme Esas 2. tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevaplar.

TEOG yerleştirme sonuçları E okul ve Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden yayımlandı. yayımlanan sonuçların ardından herhangi bir okula yerleşemeyen adaylar ile yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme esas 2. nakil tercihleri alınmaya başlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceden yayımlanan TEOG tercih takviminde yerleştirme esas 2. nakil başvurularının 21 Ağustos tarihinden itibaren alınacağı belirtildi.

TEOG nakil işlemleri E okul sistemi üzerinden yapılmaktadır. Gün içinde MEB tarafından boş kontenjanlar adaylara duyurulacak. Açıklanacak boş kontenjanlara göre öğrenciler, tercihlerini MEB'e iletecek.

Yerleştirme Esas 2. Nakil Tercihleri Son Başvuru Ne Zaman?

MEB tarafından açıklanan TEOG takviminde TEOG Yerleştirme Esas 2. Nakil tercih başvurularının 25 Ağustos saat 17.00'a kadar alınacağı belirtildi.

Yerleştirme Esas 2. Nakil Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

21-25 Ağustos tarihleri arasında başvuruları alınacak olan yerleştirme esas 2. nakil tercih başvuruları 28 Ağustos tarihinde öğrencilere duyurulacak.

TEOG Takvimi

# 21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00′ akadar) – Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınmaya Başlanması

# 28 Ağustos 2017 – Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

# 28 Ağustos-06 Eylül 2017 (Saat 17.00′ a kadar) – Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınmaya Başlanması

# 08 Eylül 2017 – Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların Adayların Erişimine Açılması.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.