Terminatör Filmiyle Hafızalarımızda Yer Edinen Sıvı Robotlar Gerçek Oldu!

İlk olarak Terminatör filminde görülen sıvı robotlar artık gerçek oluyor. Şekil değiştirmeye müsait olan bu robotların farklı yapay zeka programlarına da dahil edildiği belirtildi. Biliminsanları tarafından geliştirilen sıvı robotlarla birlikte yapay zeka teknolojisinin farklı bir boyuta evrilebileceği açıklandı.

Yayınlanma:
Terminatör Filmiyle Hafızalarımızda Yer Edinen Sıvı Robotlar Gerçek Oldu!

Şekil değiştirmesi mümkün olan sıvı robotlarla birlikte çok amaçlı robot kullanımının yaygınlaşması da mümkün olacak. Terminatör filminde görülen ve şekillerini değiştirebilen robotların artık hayatımızın içerisinde de yer alacağı haberleri birçok kişi tarafından heyecanla karşılandı.

İnce işlerin yapılabilmesi açısından şekil değiştirebilen robotlara uzun zamandır ihtiyaç duyulmaktaydı. Bu haber aynı zamanda hayatımızı kolaylaştırmaya yönelik birçok robotun tekrardan düzenleneceğini de gösteriyor. Sıvı robot adı verilen bu robotların yüzeylerinin yanı sıra şekillerinin de ilgi çektiğini söylemek mümkündür. Uluslararası araştırmacılar tarafından geliştirilmiş olan sıvı robotlar için ilk adımın ise önümüzdeki aylarda geleceği vurgulandı. Daha öncesinde Terminatör filmini izlemiş olan izleyiciler ise bu haberi heyecanla takip etti.

praxw2s9ju-tc1b4jyijjg.webp

Her Türlü İşi Yapabilecek

Sıvı robotların hayata geçmesiyle birlikte birçok farklı işlevi yerine getirebileceği belirtildi. Şekil değiştirebiliyor olmasından dolayı ince işler içinde kullanılabilecek olan robotların bu alanda birçok firma tarafından ilgiyle karşılandığı görüldü. Robot teknolojisi açısından da önemli bir gelişme olan sıvı robotların her türlü şekli aldığını söylememiz mümkün oluyor. Birçok kişi tarafından ilgiyle karşılanan sıvı robotlar için biliminsanları ise Hollywood filmlerinden esinlendiklerini itiraf etti. Filmlerde yer alan ve şekil değiştirmeye müsait olan bu robotlar biliminsanlarının ilgisini çekti ve günümüz teknolojisine katkı sağladı.

rur84xcwo0u2jaspph3o4a.webp

Hayatımızı kolaylaştırması açısından robotların yeri oldukça büyüktür. Robot teknolojisi açısından oldukça önemli olan bu yenilikle birlikte artık ince işlerinde yapılmasına imkan tanınacak. Robotlara yüklenecek olan yazılımların farklı işlevleri yerine getirme konusunda gelişmiş olduğunu söylemek de mümkündür. Günümüzdeki birçok robotun en ince işleri yerine getirme açısından yetersiz kalmasından ötürü bu tür sıvı robotların üretileceği belirtiliyor. İlk etapta sıvı robotlarla ilgili deneylerin yapılacağını belirten biliminsanları seri üretime geçmenin yılları alacağını ve geçtiğinde ise daha gelişmiş olacağını açıkladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.