Terör Örgütleri Saldırılarında Nasıl Bir Politika İzliyor? Bombalı Saldırı Planında Dikkat Çeken Detay

Türkiye'de son bir yıl içerisinde gerçekleşen hain terör saldırılarında, bölücü örgütler nasıl bir yol çiziyor. Bombalı saldırılarda dikkat çeken detay 5haber.com farkıyla haberimizin devamında.

Yayınlanma:
Terör Örgütleri Saldırılarında Nasıl Bir Politika İzliyor? Bombalı Saldırı Planında Dikkat Çeken Detay

Son yıllarda ülkemizde gerçekleşen terör saldırılarına geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kayseri patlaması ile bir yenisi daha eklendi. Bu saldırı ile birlikte Türkiye'de son 10 aydaki 14' üncü saldırı gerçekleşti.

Türkiye ve orta doğunun son yıllar içerisinde bulunduğu durum ve dış güçlerin yardımı ile ayakta kalabilen terör örgütleri, dağda ve devlet içerisinden hareketle ülkede bir kaos ortamı yaratmayı başaramadı. Bu yolla istediklerini elde edemeyen terör örgütleri (FETÖ, PKK, DEAŞ, IŞİD, TAK, DHKP-C,..), kaos ortamını, Suriye'de olduğu gibi canlı bomba saldırıları ve patlamalar ile yaratmaya çalışmaktadırlar. Ancak Türkiye halkı azimli ve dik duruşu sayesinde böyle bir ortama müsaade etmedi ve etmeyecektir.

Terör Örgütleri Saldırılarda Nasıl Bir Politika İzliyor?

Terör örgütlerini ayrı ayrı ele aldığımız zaman FETÖ'nün en büyük girişimi olan 15 Temmuz'da sivil, asker ve polis ayırmaksızın saldırılar düzenlediği gözler önüne çıkmaktadır. Ancak darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma ve operasyonlarla örgüt büyük anlamda çökertilmiştir.

Ülkemizin 40 yıldan bu yana sürekli olarak mücadele ettiği bölücü terör örgütü PKK ise hain saldırılarında genellikle asker ve polisi hedef alsa da sivillerde PKK'nın hain saldırılarında hayatını kaybetmektedir. TAK ve DEAŞ'ın saldırıları da PKK'nın saldırıları ile benzerlik göstermektedir.

IŞİD ise canlı bomba eylemlerinde asker, polis ve sivil gözetmeksizin verebileceği en büyük tahribatı vermeyi amaçlamaktadır.

Bombalı Saldırılardaki Ortak Noktalar

Ankara Güvenpark'ta meydana gelen terör saldırısında, bomba yüklü aracın plakasının 34 olduğu açıklanmıştı. 34 plaka ise bilindiği üzere İstanbul'un plaka numarası. Ardından ise geçtiğimiz hafta İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadında patlama oldu. Bu patlamada ise kullanılan aracın plakası 38 olarak açıklanmıştı. 38 ise Kayseri'nin plaka kodudur. Bu patlamanın ardından ise Geçtiğimiz gün Kayseri'de bombalı araçla saldırı düzenlendi. Kayseri'de düzenlenen hain saldırıda ise kullanılan aracın plakası 71 olarak açıklandı.

Bu benzerlik bir tesadüften mi ibaret yoksa terör örgütleri tarafından düzenlenen hain plandan mı ibaret?...

5haber.com  | Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.