Terör Örgütü Bağlantılı 370 Derneğin Faaliyetleri Durduruldu

İçişleri Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında, terör soruşturması kapsamında 370 derneğin faaliyetinin durdurulduğu belirtildi. İşte yapılan açıklama.

Yayınlanma:
Terör Örgütü Bağlantılı 370 Derneğin Faaliyetleri Durduruldu

İçişleri Bakanlığından son dakika açıklaması geldi. İçişleri Bakanlığı, terör örgütü soruşturması kapsamında 370 Dernek'in faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. 

Ülke genelinde devam eden terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığından son dakika açıklaması geldi ve terör örgütü bağlantısı olduğu tespit edilen 370 dernek hakkında, faaliyetlerinin durdurulması kararı alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKP-C terör örgütleri ile bağlantısı olduğu tespit edilen 370 derneğin faaliyetinin durdurulması kararı alındı. Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığından bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, OHAL Kanunu'nun 11'inci maddesi kapsamında, genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8 olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyeti valilikler tarafından durduruldu. Bakanlığın açıklamasında, bunlara ilişkin inceleme ve değerlendirme çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, terör örgütleriyle irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelenin hız kesmeden kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "PKK'nın tüm uzantıları mağlup olmaya mahkumdur"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu Mardin'in Derik İlçesindeki saldırı ile ilgili olarak,  "Zaafın olup olmadığı konusu mutlaka araştırılıyor. Bu zor mücadeleyi sabırla vereceğiz ve inşallah mücadeleyi kazanacağız. PKK terör örgütü de bütün uzantılarıyla mağlup olmaya mahkumdur" açıklamalarında bulundu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.