TESK Başkanı: "Yüksekokul Mezunlarına Kısa Dönem Askerlik Getirilsin"

TESK Başkanı Bedevi Palandöken, yaptığı yazılı bir açıklamada yüksekokul mezunlarına da kısa dönem askerlik hakkı verilmesi gerektiğini vurguladı. İşte Palandöken'in açıklamaları.

Yayınlanma:
TESK Başkanı: "Yüksekokul Mezunlarına Kısa Dönem Askerlik Getirilsin"

TESK Başkanı Bedevi Palandöken'den; yüksekokul mezunları kısa dönem askerlik yapsın önerisi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bir yazı açıklama yaptı. Palandöken yaptığı yazılı açıklamasında, mesleki eğitim sisteminde yaşanan sıkıntı ve sorunlara dikkati çekti.

Meslek yüksekokulu mezunlarının kısa dönem askerlik yapması hakkı verilmesi gerektiğinin altını çizen TESK Başkanı Bedevi Palandöken açıklamasında, "89 meslek dalında verilen çıraklık eğitimlerinden, her ilde 12-19 yaş aralığında olanlar yaşlarına ve eğitim seviyelerine göre yararlanabiliyor. Yapılması gereken eğitim çağındaki çocuklarımızın ulusal yeterlilikte eğitim veren çıraklık okullarında eğitim alabilmeleridir. Askerlik dönemi geldiğinde, eğitimi eksik kalan çocuklar iş yerlerinden ayrılarak askere gidiyor. Bu kişiler döndüklerinde de iş bulmakta zorlanıyor. Askerlik çağına gelen, ancak eğitimine devam eden çırakların, askerlik tecil işlemleri Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yapılabilmelidir." sözlerini söyledi.

Kimler Kısa Dönem Askerlik Yapıyor?

Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; Dört yıl ve daha fazla süreli fakülte, akademi, yüksekokul ve enstitü mezunları ile bunların dengi olduğu Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığınca kabul edilen yurtdışı yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup, Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre yapılan sağlık muayeneleri sonucu askerliğe elverişli olanlardan 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu 3'üncü maddesi (c) fıkrası gereği ihtiyaç fazlası olanlar kısa dönem er statüsüne ayrılır." şeklinde kısa dönem askerlik tarif edilmiştir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.