Tesla İnanılmaz Bir Hamleyle Geliyor! Milyar Dolarlık Bir Fabrika Kuracaklar!

Elektrikli araçlarda dünya lideri Tesla, yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. İşletme, Tesla Semi yarı kamyonu için inşa etmeyi planladığı milyar dolarlık Nevada üretim tesisini ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Elon Musk...

Yayınlanma:
Tesla İnanılmaz Bir Hamleyle Geliyor! Milyar Dolarlık Bir Fabrika Kuracaklar!

Elektrikli araçlarda dünya lideri Tesla, yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. İşletme, Tesla Semi yarı kamyonu için inşa etmeyi planladığı milyar dolarlık Nevada üretim tesisini ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Elon Musk ve ekibine stratejiyi görüşmek üzere Nevada Valisi Joe Lombardo katılacak.

Tesla'dan 3,5 Milyar Dolarlık Üretim Planı

Tesla, elektrikli kamyonu Semi ile diğer elektrikli araç üreticilerinden ayrılmaya devam ediyor. Kuzey Nevada'da Tesla'nın 3,5 milyar dolarlık gelişmiş yarı fabrika teklifini açıklayacağı bildiriliyor. Salı günü Nevada Valisi Joe Lombardo, Nevada, Giga'da yeni fabrikanın açılışının yapılacağı bir törene katılacak. Şu anda, PepsiCo yalnızca az miktarda Tesla Semi teslimatı alıyor. Ancak bu yeni fabrikanın inşasıyla Semi'nin konumu yakında değişecek. Vali Lombardo yaptığı konuşmada Elon Musk ve Tesla ekibi ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tesla'nın yeni fabrika ile sadece Semi'ye ve ona güç sağlamak için gerekli pillere odaklanacağı söyleniyor. Ayrıca, duyurunun inşaata başlama tarihi, fabrikanın öngörülen üretimi ve öngörülen tamamlanma tarihi ile ilgili detayları içermesi beklenmektedir. Tesla Semi Nevada projesi firma sayesinde bu noktaya kadar bir sır olarak kaldı. Geçen ay, Tesla'nın Meksika'da yeni bir tesis açmaya hazırlandığı konusunda çok sayıda rapor vardı. Ancak Nevada fabrikasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ek olarak, piyasaya sunulduğundan beri Tesla Semi'nin değeri hayret verici. Bu nedenle seri üretim olursa çok etkili olacağı öngörülüyor. Bu yansımalar arasında ekonomik olarak mantıklı ve çevre için iyi olacağı fikirleri yer almaktadır.

Tesla Semi Yollarda Kalmaya Başlamıştı

Neredeyse beş senelik uzun bir bekleyişin ardından Tesla’nın elektrikli kamyonu Semi’nin ilk teslimatları, yiyecek ve içecek devi Pepsi’ye yapıldı. Bu ayın başlarında yolda kalan bir Tesla Semi’nin bir çekici tarafından çekildiği kameralara yansımıştı. Şimdi ise bir başka Semi’nin yolda kaldığı ve Tesla’nın mobil servis hizmetinden destek aldığı ortaya çıktı. Kısa süre içinde iki Tesla Semi’nin arıza gösterip yolda kalması ise müşterileri endişelendirdi. Tesla Semi ile ilk ilgilenen firmalardan olan Pepsi, 2023’te Tesla’dan 100 adet tır daha almaya hazırlanıyor. Amerikalı otomotiv üreticisi, 2024 yılına kadar 50 bin adet Tesla Semi modelini teslim etmiş olmayı planlıyor

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.