The Callisto Protocol Satışları Maliyeti Karşılamaya Yetmedi

Son dönemde piyasaya sürülen Callisto Protocol, büyük bir beklentiyle oyun severlere sunulmuş olsa da hayal kırıklığına dönüştü. Geliştirici firmanın bu oyunda beklentilerinin yanına dahi yaklaşılamadı. Haliyle maliyetlerin...

Yayınlanma:
The Callisto Protocol Satışları Maliyeti Karşılamaya Yetmedi

Son dönemde piyasaya sürülen Callisto Protocol, büyük bir beklentiyle oyun severlere sunulmuş olsa da hayal kırıklığına dönüştü. Geliştirici firmanın bu oyunda beklentilerinin yanına dahi yaklaşılamadı. Haliyle maliyetlerin dahi karşılanamadığı açıklandı.

The Callisto Protocol, özel atmosferi ve olağanüstü görselleri ile beğenileri kazanacak bir izlenim vermesine karşın, bayağı oynanışıyla hayal kırıklığı oldu. Yeni nesil bir korku oyunu konseptiyle yolculuğuna başlayan Callisto Protocol, ön siparişlere karşın zarar ediyor.

Oyunun geliştirme maliyeti ile satış rakamları arasında küçük bir kıyaslama yapıldığında, maliyetlerin dahi karşılanamadığı görülüyor. Bu durum ise şirkette ciddi bir moral bozukluğuna neden olmuş durumda.

Callisto Protocol Maliyetlerini Karşılayamıyor

Daha önce yapılan açıklamalara bakıldığında oyunun geliştirilmesi için yaklaşık 162 milyon $ harcandı. Bu maliyetlere karşılık olarak oyunun ilk süreçte 5 milyonluk satış rakamına ulaşması bekleniyordu. Açıklanan rakamlar ise bu dönemde oyunun sadece 2 milyon adet sattığını gösteriyor.

The Callisto Protocol

Beklenen satış rakamının yarısına dahi gelemeyen gerçek satış rakamları, büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Ancak ortaya çıkan tek sorun bu hayal kırıklığı değil. Aynı zamanda maliyetlerin dahi karşılanamaması gibi bir gerçek var.

Maliyetlerin kurtarılması için satış adedinin en az 2,5 milyon adet olması gerektiği belirtildi. Üstelik bu satışların indirimsiz fiyattan, yani 60-70 $ bandından yapılması gerekiyor. Ancak yıl içinde indirimler de yapılacağından, maliyetleri bu yıl karşılamasının zor olduğu belirtiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.