The Karate Kid ve Rocky'nin Oscarlı Yönetmeni John G. Avildsen hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü usta yönetmen John G. Avildsen pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. İşte Avildsen'in ölümü hakkında yapılan açıklamada ve usta yönetmen hakkında kısa bilgi.

Yayınlanma:
The Karate Kid ve Rocky'nin Oscarlı Yönetmeni John G. Avildsen hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü The Karate Kid ve Rocky filmlerinin oscarlı yönetmeni John G. Avildsen’in, 81 yaşında pankreas kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Usta yönetmen Avildsen’ın oğlu Anthony Avildsen babasının pankreas kanserinden dolayı hayatını kaybettiğini kamuoyuna duyurdu. Anthony Avildsen, “Olağanüstü bir adamdı. O süper yetenekli biriydi” ifadelerini kullandı.

John G. Avildsen Kimdir?

21 Aralık 1935 yılında dünyaya gelen Avildsen, 1977 yılında Rocky filmi ile En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'nü almayı başarmıştır. Film ise Martin Scorsese'nin yönettiği Taxi Driver filmini geride bırakarak En İyi Film Akademi Ödülü'nü aldı.

Razzie olarak bilinen ve en kötülere verilen Altın Ahududu Ödülleri'ne 1981 yılında The Formula, 1990 yılında The Karate Kid, Part III ve 1991 yılında Rocky V ile En Kötü Yönetmen dalında aday gösterilmiştir.

Tracy Brooks Swope ile 1987-2003 yılları arasında evli kaldı. Bir çocukları vardır.

Usta yönetmenin ölüm haberi dünya kamuoyunda büyük üzüntü ile karşılandı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kültür sanat haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.