THY 2017'de Toplu İşten Çıkartma Yapacak Mı? THY Personelleri Tedirgin

Türk Hava Yolları tarafından Hava-İş Sendikasına götürülen öneride toplu işten çıkarılmaların olmaması için 2017'de planlanan zammın ötelenmesi istendi. İşte görüşmelerde son durum.

Yayınlanma:
THY 2017'de Toplu İşten Çıkartma Yapacak Mı? THY Personelleri Tedirgin

Son günlerde ekonomide yaşanan kriz ortamı, birçok firmayı harekete geçirdi. Kriz nedeniyle Türk Hava Yolları, personel çıkarmamak için Hava-İş sendikasına bir öneri götürdü. THY tarafından Hava-İş Sendikasına götürülen öneride, 2017’de planlanan zammın ötelenmesi ancak yerine THY’nin toplu işten çıkarma yapmaması gündeme geldi.

THY ile Hava-İş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre 2017 için personele yüzde 4+4 oranında zam yapılacak.THY’nin önerisi bu zammı, yılsonuna kadar dondurmak. Bunun karşılığında tasarrufla birlikte toplu işten çıkarma yapılmayacak. Eğer 2017’yi THY kâr ile kapatırsa, verilmeyen zamlar enflasyon farkıyla personele ödenecek. Toplu işten çıkarmanın tek istisnası, disiplinsizlik-verimsizlik başta olmak üzere bireysel iş akdi fesihleri olacak.

Sendika Bu Duruma Ne Diyor?

Bu teklif için Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, ülkenin zor durumda olduğunu belirterek “Biz de sendika olarak elimizi taşın altına koyacağız. THY’nin bu dönemi en az kayıpla atlatmasını istiyoruz. Teklifi üyelerimize soracağız. Anketten evet çıkarsa fedakârlığı yapacağız” dedi.

Gündem haberlerinden ve son dakika haberlerinden anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.