THY'de FETÖ Operasyonu Devam Ediyor: 26 THY Çalışanı İşten Çıkarıldı

MİT tarafından hazırlanan ve Türk Hava Yollarına gönderilen liste sonucunda 26 THY çalışanı, FETÖ bağlantısı nedeniyle işinden çıkarıldı. İşte detaylar ve MİT'ten THY'ye gönderilen yazı.

Yayınlanma:
THY'de FETÖ Operasyonu Devam Ediyor: 26 THY Çalışanı İşten Çıkarıldı

Türk Hava Yollarına yönelik FETÖ operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonda aralarında 7 Pilot ve Genel Müdür Özel Kalem memuru iki kişinin de bulunda 26 THY çalışanı, FETÖ bağlantısı oldukları gerekçesiyle işlerine son verildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) gelen resmi yazı üzerine yapılan operasyonda işten çıkartılanlara gönderilen yazıda “Ortaklığımıza yapılan ihbar ve şikayetler dikkate alındığında, FETO/PYD terör örgütleriyle bağlantınız hakkında fiillerden birini veya bir kaçını işlemiş olabileceğiniz hususu değerlendirildi ve bylock şifreli konuşma programı kullanıcısı olduğunuz tespit edildiği gerekçesiyle” denilmesi dikkat çekti.

Türk Hava Yolları, 15 Temmuz sonrasında FETÖ operasyonu ile aralarında bir genel müdür yardımcısı, 3 başkan, 2 başkan yardımcısı, 15 pilot ve kabin memurlarının olduğu toplam 211 kişiyi işten çıkartmıştı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.coö adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.