Ticaret Bakanından Esnafı Rahatlatmaya Yönelik Sicil Affı Hakkında Flaş Açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarda esnafı ilgilendiren sicil affı ile ilgili "numaradan sicil affı istemiyoruz, gerçekten beyaz bir sayfa istiyoruz" ifadelerini kullandı. İşte Bakan Tüfenkçi'nin açıklamaları.

Yayınlanma:
Ticaret Bakanından Esnafı Rahatlatmaya Yönelik Sicil Affı Hakkında Flaş Açıklama

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Olağan Başkanlar Kurulu Toplantısına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, burada yaptığı konuşmasında, esnafı rahatlatmaya yönelik kapsamlı bir sicil affına yönelik "numaradan sicil affı istemiyoruz, gerçekten beyaz bir sayfa istiyoruz" sözlerini söyledi.

Bankalar nezdinde yasaklı olan ve tüm vatandaşı ilgilendiren sicil affına değinen Bakan Tüfenkçi, "Öngörülemeyen ekonomik kriz, terörden dolayı ticaret yapamama, bölgede yaşanan doğal felaket gibi nedenlerle işleri yolunda gitmeyen, dönemsel olarak bankalarda sicili bozulan esnaf için yeni bir sayfa açılacak. Krediye ihtiyaç duyan esnaf bankaya gittiğinde, eskiden kalan belli sıkıntılı dönemlerin sonucu bozulan sicili nedeniyle bankadan eli boş dönüyor. İşte bu durumun önüne geçmek için Hükümet harekete geçti. Başbakanımızın talimatıyla bu işi olgunlaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Döviz Bozdur Kampanyasına Destek Veren Esnafa Teşekkür

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, esnafın önce 15 Temmuz Darbe Girişimi karşısında sergilediği duruşu, şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'döviz bozdurma' çağrısına yönelik verdiği desteğine teşekkür etti. Bakan Tüfenkci, "Şimdi belki kamuoyunun dikkatinden kaçıyor ama esnafımız güzel bir şey yapıyor. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla döviz bozdurma kampanyasına destek oluyorlar. Ne diyor; 'dolarını bozdur; fişini getir, kokoreç bedava. Dolarını bozdur fişini getir tıraş bedava.' Esnafımız gönüllü olarak 'bu ülkenin bekası için varım'" sözleri ile konuşmasına son verdi.

Gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Malatya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.