Tiflis’te Kargaşa! Gürcistan’da Göstericiler Polisler Birbirine Girdi!

Gürcistan’ın Tiflis bölgesinde ortalık birbirine girdi. Olaylı yeni yasa tasarısında basın özgürlüğünün kısıtlanacak olması ortalığı cereyana getirdi. Göstericiler ile polisler karşı karşıya kaldı!

Yayınlanma:
Tiflis’te Kargaşa! Gürcistan’da Göstericiler Polisler Birbirine Girdi!

Şu günlerde Gürcistan’da yeni yasa tasarısı çok fazla konuşulan konulardan biri. Tiflis'te göstericiler ile polis arasındaki gerilim konuşulan konulardan biri oldu. Ülkedeki sivil toplumu bastıracağı ve basın özgürlüğünün kısıtlanacak olduğuna dair açıklamalara yer verilmesi üzerine ülke birbirine girdi.

Göstericiler bir araya gelerek yeni tasarıyı protesto etti. Gürcistan’da yeni tasarı kabul edilmezken tepkiyi ortaya koymak için bir araya gelerek protesto etmeye başladılar. Göstericilerin protestolarına polis ekipleri müdahale etmeye kalktığı sırada olaylı anlarda yaşanmaya başlamış oldu.

Parlamento Binası Önünde Kargaşa Çıktı!

Gürcistan Tiflis parlamento binası önünde yapılan protestolar, ekipler tarafından bastırılmaya çalışıldı. Yeni yasayı kabul etmek istemeyen göstericiler, basın özgürlüğü ve sivil toplumun bastırıcılığını kabul etmek istemediklerini protesto ederek ifade ettiler. Parlamento önündeki protestoların daha da fazla şiddetli hale gelmesinin ardından çevik kuvvet polisi araya girmek zorunda kaldı. Protestonun durması ve göstericilerin bölgeden uzaklaşması için üzerlerine biber gazı ve tazyikli su sıkıldı.

Ellerinde Gürcistan ve Avrupa Birliği bayraklarının olduğu göstericiler üzerine sıkılan biber gazı kötü şekilde etkilenmelerine neden oldu. Polis ekibinde ortamdan uzaklaşmaları için göstermiş olduğu sert etkiler sonrasında, her iki tarafta da karışıklığın yaşanmaya başlamasına neden oldu.

Polis Memuru ve Göstericiler Yaralandı!

Yeni yasa tasarısını hiçbir şekilde kabul etmeyen göstericiler, yeni yasaya karşı çıktıklarını söyledi. Bu nedenle toplanan grup tepkilerini ifade etmek üzere parlamento binasının önüne geldi. Polis memurlarının bölgeden uzaklaştırmak için yoğun bir çaba sarf etmek zorunda kalmış olduğu olay sonrasında hem polis ekipleri hem de göstericiler arasında yaralananlar oldu.

Yaşanan olaylardan sonra şimdilerde hem Gürcistan hem de dış ülkeler yaşanan bu konuyu konuşuyor. Gürcistan’daki yaşanan tepkiler yeni yasa tasarısıyla ilgili ne gibi bir karar alınacak olduğuyla ilgili net bir gelişme ortaya koyacak. Fakat yeni yasaya karşı çıkanların sayısı çok fazla.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.