TikTok ABD'de İki Eyalette Daha Yasaklandı

ABD’deki TikTok yasağı genişleyerek devam ediyor. Daha önce bazı eyaletlerdeki resmi kurum cihazlarından TikTok’a giriş yasaklanmıştı. Bu yasağa Ohio ve New Jersey eyaletlerinin de katıldığı duyuruldu.Çinli sosyal medya devi...

Yayınlanma:
TikTok ABD'de İki Eyalette Daha Yasaklandı

ABD’deki TikTok yasağı genişleyerek devam ediyor. Daha önce bazı eyaletlerdeki resmi kurum cihazlarından TikTok’a giriş yasaklanmıştı. Bu yasağa Ohio ve New Jersey eyaletlerinin de katıldığı duyuruldu.

Çinli sosyal medya devi TikTok’a ABD yasakları gelmeye devam ediyor. Veri güvenliği açısından farklı riskleri barındırdığına inanılan TikTok’a New Jersey ve Ohio’daki resmi kurum cihazlarından giriş yapılması yasaklandı.

Alınan bu kararı New Jersey valisi açıkladı. Vali, Çinli şirketin uygulamasına artık resmi kurum cihazlarından giriş yapılamayacağını ifade etti.

Alınan bu kararın arkasında yine veri güvenliği endişeleri olduğu ifade edildi. Bilindiği gibi TikTok yakın zaman veri güvenliği ve gizlilik sözleşmesinde bazı değişiklikler yapmıştı. Değişiklikle kullanıcı verilerine, Çin’de yer alan bazı çalışanların da erişebileceği açıklanmıştı.

abd tiktok yasağına iki eyalet daha katıldı

Yapılan açıklamalarda, yerel ve ulusal siber güvenlik tehditlerinden endişe edildiği için bu türden bir karar alındığı duyuruldu. Alınan kararların yakın zamanda bütün eyaletlere yayılması bekleniyor.

Yasaklama Kararına TikTok’tan Cevap Geldi

TikTok yetkilileri, alınan yasaklama kararları sonrasında büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını, uygulamalarının siber güvenlik tehdidi içermediğini ifade ettiler.

TikTok tarafından bu ve benzeri açıklamaların genel itibariyle inandırıcı bulunmadığı bir gerçek. Veri gizliliği konusunda da benzer açıklamalar yapılmış ve ancak yasaklama kararlarının önüne geçilememişti.

TikTok’a olan olumsuz bakış açısının devam etmesi durumunda yasakların daha da genişleyebileceği belirtiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.