TikTok Skandalı Patladı! Viral Olacak Videoları Çalışanlar Belirliyor!

Forbes, TikTok çalışanlarının sosyal medyada viral olan filmleri seçmek için tek bir tıklama kullandığını iddia ediyor.

Yayınlanma:
TikTok Skandalı Patladı! Viral Olacak Videoları Çalışanlar Belirliyor!

Son zamanlarda oldukça popülerlik kazanan bir sosyal medya platformu olan TikTok, içerik oluşturucuların bir numaralı adresi olmayı başardı. Sadece Türkiye dahil dünya çapında 26,5 milyon kullanıcısı olan ağ, son dönemde çıkan bir tartışma nedeniyle haberlerde yer alıyor. TikTok çalışanlarının popüler olmak istediği videonun akışı bile net bir şekilde yapılabilir.

Hangi Videonun Viral Olacağına TikTok Çalışanları Karar Veriyor

Bu sosyal medya platformları, kullanıcıların hangi videoları göreceğini seçmek için bir algoritma kullanır. Bu algoritma senaryoyu tanır ve başlatıldığı andan itibaren etkileşim elde ederse içeriği keşfet alanına taşır. Ancak Forbes'a göre TikTok çalışanları, arkadaşlarının veya iş ortaklarının videolarını popüler hale getirmek için diğer kullanıcıları " ateşliyor.” Aslında direkt olarak sizin o videoları görmenizi sağlıyorlar.

TikTok temsilcisi Jamie Favezza, sorunu kabul etti ve " ateşlemenin" uygulamanın içeriğinin çeşitliliğini ve görüntüleme sayısını artırmak için yapıldığını belirtti. Uygulamanın bunu çok sık yapmadığını iddia eden Favezza'ya göre, keşifteki videoların yalnızca yüzde 0,02'si yayınlanıyor. Ancak Forbes'a göre bu videolar, tüm günlük video görüntülemelerinin %2'sini oluşturuyor.

230120230949315926825.webp

İçerik Oluşturucular Adil Davranmadıklarını Düşünebilir

Paylaşılan videolar da ilgi çekici çünkü TikTok tarafından desteklendiklerini veya başka bir şekilde desteklendiklerini gösteren herhangi bir gösterge yok. Başka bir deyişle, "ateşlenen" videolar, algoritmanın sizin için seçtiği videolar gibi görünür. Pek çok içerik oluşturucu, platformun kendilerine adil davranmadığını düşündükleri için uygulamaya olan ilgilerini kaybedebilir.

Ayrıca, Forbes’a göre çalışanların; arkadaşlarının, iş ortaklarının hatta kendilerinin bile videolarını daha önce tanıtımını yaptığı olaylar oldu. Yani pek çok kullanıcıya göre, içerik üreticileri yerlerini TikTok çalışanlarına yakın olan birine kaybedebilir. Diğer konu ise, TikTok videoları doğal olmayan şekilde artıran tek sosyal medya şirketi değil. Geçmişte Facebook, görüntülenme sayılarını şişirdi ve reklamcıları platforma çekebilmek için hemen düzeltmedi. Sonrasında Facebook, bu konu nedeniyle açılan davayı sonlandırmak için 40 milyon dolar ödedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.