TİS'te sonuç çıkmadı: MESS işçileri greve gidiyor

Toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmayınca Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasına (MESS) bağlı iş yerlerinde greve gidildi.

Yayınlanma:
TİS'te sonuç çıkmadı: MESS işçileri greve gidiyor

Metal Sendikası çalışanları greve gidiyor.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak bir son dakika açıklaması yaptı. Kavlak yaptığı açıklamada, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasına (MESS) bağlı iş yerlerinde tüm personellerin grev kararı aldığını , bugünden itibaren grevin başladığını bildirdi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinde bulunan hesabından bir açıklama yapan Peyrul, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamında işveren tarafı MESS ile masada anlaşamadıklarını belirtti ve anlaşmanın sağlanamaması nedeniyle grev kararı alındığını söyledi.

İşte Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak 'ın açıklaması:

"Metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, bugün itibarıyla grev kararı almıştır. Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı, uğurlu olsun."

130 Bin Çalışanı Var

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi, metal iş kolunda faaliyet gösteren 200 iş yerindeki yaklaşık 130 bin çalışanı ilgilendiriyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.