Titanik Gibi Batıyor: Twitter'da Büyük Kayıp

Twitter, dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri ve milyonlarca kullanıcıya sahip. Bu durum, büyük şirketlerin reklam için Twitter’ı önemli bir seçenek olarak kabul etmesine neden oluyordu. Geçtiğimiz yıl Apple,...

Yayınlanma:
Titanik Gibi Batıyor: Twitter'da Büyük Kayıp

Twitter, dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri ve milyonlarca kullanıcıya sahip. Bu durum, büyük şirketlerin reklam için Twitter’ı önemli bir seçenek olarak kabul etmesine neden oluyordu. Geçtiğimiz yıl Apple, Nike ve diğer bilinen büyük markaların reklamları Twitter üzerinde yer alıyordu.

Elon Musk’ın şirketi satın almasının ardından büyük şirketlerin reklam vermeyi azalttığı ve bazılarının ise tamamen durdurduğu biliniyordu. Bunların yerine ise tanınmayan şirketlerin reklamları dönmeye başladı.

Reklam sayısı artmasına karşın, elde edilen gelirde ise bir azalma meydana geldi. Yani Elon Musk, izlediği politika nedeniyle ciddi bir reklam geliri kaybı yaşıyor. Bu durumun maliyetinin, son 2 ayda çok ağır olduğu iddia edildi.

Satın Alma Sonrasında Küresel Markalar Reklamları Askıya Almıştı

Elon Musk, adeta yılan hikayesine dönen süreç sonunda Twitter’ı satın almış ve büyük bir başarı elde etmişti. Ancak bu durum, küresel markalar tarafından çok hoş karşılanmamış ve Twitter’ın artık özgür bir ortam olmayacağı dile getirilmişti.

Gerçek dünyanın Tony Stark’ı olarak nitelendirilen Elon Musk, Twitter’ı aldığında en önemli şoku küresel markalardan yaşamıştı. Küresel markalar, reklamları askıya almıştı. Hatta bir ara Twitter uygulamasının AppStore’dan kaldırılması dahi gündeme gelmişti.

Musk, yaklaşık 1 hafta boyunca reklam veren küresel şirketlerle bizzat görüşmüş, ancak başarılı olamamıştı. İşte bu durumun maliyeti ve etkileri, ortaya çıkmaya başladı. Musk tarafından izlenen politikalar ve küresel şirketlerin reklamları kesmesi, Kasım ve Aralık aylarında şirketlerin 50 milyar dolar kaybetmesine neden oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.