TMO Fındık Alımlarına Başlıyor (TMO Randevusu Nasıl Alınır?)

Bu yıl fındık alımı yapacağını açıklayan Toprak Mahsulleri Ofisi, fındık alımlarına başlıyor. İşte fındık alımlarının başlayacağı tarih ve TMO randevu alma şekli.

Yayınlanma:
TMO Fındık Alımlarına Başlıyor (TMO Randevusu Nasıl Alınır?)

Fındık üreticilerinin büyük bir merakla beklediği fındık alımları başlıyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fındık alımı yapacağını açıklamasının ardından fındık alım fiyatını merak eden üreticiler, açıklanan 10 TL kilogram fiyatı ile buruk bir sevinç yaşadı. Giresun kalite fındığın kilogramını 10.5 TL’den, levant kalite fındığın ise 10 TL’den alınmaya başlayacağını açıklandı. Ordu’da sezon başında serbest piyasada fındığın kilogramı 14 TL’den işlem görürken, bugünlerde ise 9 TL seviyesine kadar düştü.

Randevu sistemi ile çalışan Toprak Mahsulleri Ofisi, verdiği randevuları 24 Nisan tarihinden itibaren değerlendirecek ve fındık alımlarına başlayacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan yaptığı son dakika açıklamasında, 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ürünlerini verecek üreticilere uyarılarda bulunarak, "Toprak Mahsulleri Ofisi'ne fındığını verecek üreticilerimiz ürünlerini iyice temizledikten sonra satışa sunmalıdır." ifadelerini kullandı.

Üreticiler Uyarılar

Toprak Mahsulleri Ofisine fındık satmayı planlayan üreticilere seslenen Soydan, "Toprak Mahsulleri Ofisi'ne fındığını verecek üreticilerimiz ürünlerini iyice temizledikten sonra satışa sunmalıdır. Üreticilerimiz özellikle bu konuya dikkat etmelerinde fayda vardır. TMO'ya getirilen ürün ne kadar temiz ne kadar içerisi ayıklanmış olarak getirilirse bu fiyatı etkileyecektir." sözlerini söyledi.

İçerisinde çürük ve küflenmiş olan fındık çuvallarının üreticiler tarafından yeniden ayıklanmasında fayda olacağına işaret eden Arslan Soydan, "Çünkü TMO yetkilileri üreticiden alacakları fındığın randımanını belirleyecek. Randımanda çuvalların içerisinden rast gele alınan fındıklarla belirleniyor. Bunun için fındığın randımanının düşük olmaması için fındığın iyice temizlenerek TMO'ya satışı gerçekleşmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Artan Randımanda Üreticinin Cebine Daha Fazla Para Girecek

Soydan açıklamasının devamında, "Üreticilerimiz zarar etmek istemiyorsa, lütfen bu uyarılarımızı dikkate almalı. Nasılsa TMO bizden fındık alıyor ve gelişi güzel satış yaparsak, bu hem ülkemizin zararı hem de üreticinin kendi zararınadır. Unutulmamalı ki bu ürün yaklaşık 110 ülkeye ihracat ediliyor. Dolayısıyla bizim önceliğimiz temizlenmiş, ayıklanmış ve depo ömrü uzun olan ürünleri satmak olmalıdır."

Randevu Nasıl Alınır?

Randevu almak isteyen üreticiler www.tmo.gov.tr adresini ziyaret edebilirler.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.