Tofaş’tan Kritik Hamle! Stellantis Paylarını Satın Alma Kararı Aldı

Tofaş, otomotiv sektörüne yenilikleriyle yön vermeye devam ediyor. Yeni araç serisinin yanı sıra şimdilerde Tofaş’tan Stellantis paylarını alma kararı geldi.

Yayınlanma:
Tofaş’tan Kritik Hamle! Stellantis Paylarını Satın Alma Kararı Aldı

Tofaş yeni bir karar alarak otomotiv dünyasında ses getirecek faaliyete geçmeye başlayacak. Stellantis paylarını satın alma kararı alan Tofaş, bundan sonra Fiat, Citröen, Opel, Peugeot, Maserati gibi markaların Türkiye dağıtım ve pazarlamasını yapmaya başlayacak. Türkiye’nin en büyük otomobil gruplarından biri olmayı başaran Tofaş, Türkiye’deki haklarını satın alma kararı aldı. Buna göre şirket tüm haklarını satın almak için tam 400 milyon euro ödeme yapacak.

Türkiye’nin En Büyük Otomotiv Grubu Olacak!

Türkiye’nin en büyük otomotiv grubu olma konusunda kararlı olan Tofaş’tan stelantis paylarını satın alma girişiminde bulundu. Birçok markaların bundan sonra hem pazarlama hem de dağıtımından sorumlu olacak. Tofaş tarafından alınan bu karar son derece kritik bir hamle olarak değerlendirilmesine neden olurken, Türkiye’nin de en büyük otomotiv grubu olmasına neden olacak.

Türkiye’de bundan böyle tüm süreci çok daha verimli şekilde yürütme kararı almış olan Tofaş, ortak girişimlerini hem büyütip hem genişletmeyi sağlamaya başlamış olacak. Yeni stratejik bir hamleye imza atan Tofaş’ın bu girişiminin nasıl bir fayda sağlayacak olduğu henüz muamma. Fakat görünen o ki Tofaş tarafından ciddi bir adım atılmış durumda. Tofaş’ın hedeflerinden biri de Türkiye’nin otomotiv grubu olmaya başlaması.

Stellantis Markaları Tofaş Tarafından Dağıtıma Çıkacak!

Tofaş 400 milyon euroluk pay satın alma kararını gerçekleştiriyor. Yapacak olduğu bu adım sayesinde Stellantis markaları da Tofaş tarafından dağıtıma çıkmaya başlamış olacak. Bu sayede Tofaş markaları Tofaş’ın elinden geçerken, diğer yandan satışlarda da markanın yer alacak olduğunu söylemek mümkün.

Dünyanın en büyük otomobil grubu olarak bilinen Stellantis, bundan sonra Tofaş’ın önderliğinde sürecek. Bu sayede Tofaş, uzun bir süre sonrasında gerçekleştirmiş olduğu bu faaliyetiyle birçok markayı kendi bünyesi altında toplayacak. Hem dağıtım hem de satış sürecinde artık otomotiv sektöründe Tofaş’ın da yer alacak olduğunu da söylemek mümkün.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.