Togg’un Test Araçları Trafiğe Çıktı!

Yerli üretimimiz olan Togg, test araçları ile Bursa’da görüntülendi! Olay, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde gerçekleşti. Togg test araçlarını sürüşe çıkarırken trafikte seyir halindeki tüm araçların da ilgi odağı oldu.

Yayınlanma:
Togg’un Test Araçları Trafiğe Çıktı!

Yerli otomobil Togg’u görenler, hemen cep telefonuna sarıldı. Cep telefonu kameralarıyla çekilen Togg, yüzlerce hesaptan şaşkınlık ifadeleriyle paylaşıldı. Togg’un 5 farklı renkteki test araçları, Bursa’nın Orhangazı ilçesinden Gemlik istikametine giderken seyir halinde görüntülendi.

Türkiye’nin yerli otomobili Togg tanıtımından sonra birçok kez test sürüşü sırasında görüntülenmişti. Bundan önceki test sürüşü de Kasım ayında gerçekleşmişti. Otobanda iki otomobil eşliğinde test sürüşü yapan Togg, yine çoğu cep telefonu tarafından kaydedilmişti. Test sürüşünden birçok görüntü ve video paylaşan sürücüler Togg’un performansını da gözlemlemiş oluyor. Togg hakkında merak edenler için kısa bilgilerle hatırlatma yapalım.

bursa-togg-b-gazete-trafik-1.jpg

Togg Ne Zaman Satışa Çıkacak? Togg’u Yakından Tanıyalım

Türkiye’nin yerli otomobili Togg, 27 Aralık 2019’da Kocaeli Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’ndeki etkinlikte ilk defa tanıtılmıştı. Togg, açık adıyla Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun ürettiği otomobile verilen isimdir.

Aslında Togg’un temelleri, 2011 yılında atılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı TÜSİAD toplantısında: “ Şimdi otomotiv sektörü içinde olan babalar burada. Bu işi halledin. Bir araya gelerek mi yaparsınız yoksa ayrı şekilde ben kendim yaparım mı derseniz artık nasıl arzu ederseniz. Yapalım artık. Türkiye’ye ve Türk milletine bu yakışır. Bunu yapmamız lazım” açıklamalarında bulunmuştu.

bursa-togg-b-gazete-trafik-2.jpg

Daha sonra 2014 yılında da yerli otomobili vurgulayan Erdoğan’ın 2017’de TOBB Genel Kurulu’nda (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) yaptığı, “Montajcılık bu millete yakışmıyor. Gelin %100 yerli otomobili made in Turkey olarak çıkaralım” açıklaması ile firmalar da harekete geçmişti.

Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Togg tanıtım toplantısı yapıldı. Togg’u yapacak 5 şirket de burada açıklandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB koordinasyonu ile;

  • Anadolu Grubu,
  • BMC,
  • Kök Grubu,
  • Turkcell,
  • Zorlu Holding

Şirketleri bir araya gelerek Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nu kurdu. 2018’de kuruluşu gerçekleşen Togg CEO seçimi ise Gürcan Karakaş olarak belirlendi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.