TOKİ ÇEKİLİŞLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Geçtiğimiz ay başlayan sosyal konut projesi dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlıyor. Türkiye'nin 81 ilinde yapılacak olan projeye üç büyük il kabul edilen İstanbul, İzmir, Ankara'da başvurular da artış görüldü.Çevre...

Yayınlanma:
TOKİ ÇEKİLİŞLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Geçtiğimiz ay başlayan sosyal konut projesi dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlıyor. Türkiye'nin 81 ilinde yapılacak olan projeye üç büyük il kabul edilen İstanbul, İzmir, Ankara'da başvurular da artış görüldü.

Çevre Şehircilik Bakanlığı 100 bin sosyal konut için 1 Milyon 137 bin 92 başvuru yapıldığı açıklandı. E - Devlet üzerinden yapılan başvuruların tamamlanmasının ardından merak edilen konu TOKİ kuraları nezaman çekilecek oldu.

Depreme dayanıklı, Mahalle kültürünün yanştılacağı, evler inşa edilecektir. Başvuru bedelleri için ücret 2+1 daireler için 500 lr 3+1 daireler için 1000 lr TOKİ tarafından 7 coğrafi bölgeye göre farklı mimari özellikte 81 ilde yapılacak sosyal konutlar 140 bin ile 210 bin lr arasında değişen fiyatlarda satılacak.

Başvurular "Şehit aileleri, harp ve vazife malülleri ile dul ve yetimleri "en az yüzde 40 engelli vatandaşları" ve "diğer alıcı adaylar" "emekli vatandaşlar" olmak üzere 4 kategoriye ayrılırlar.

TOKİ kura çekilişleri sonuçlarına dair henüz bir açıklama gelmedi belli olduğunda sizlerle paylaşacağız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.