TOKİ Ödemeleri Ertelenecek Mi? 11 Şehrin TOKİ Ödemeleriyle İlgili Son Gelişmeler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla birlikte TOKİ tarafından yürütülen konut kampanyası kura çekimleriyle 81 ilden insanları ev sahibi olabilmelerine olanak sağlamıştı. Gelen son bilgilere göre kişilerin sahip oldukları evlerle ilgili ödemlerin bir süreliğine ara verileceği ifade edildi.

Yayınlanma:
TOKİ Ödemeleri Ertelenecek Mi? 11 Şehrin TOKİ Ödemeleriyle İlgili Son Gelişmeler

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve birçok şehirde yoğun tahribat yaratan deprem sonrasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Birçok alanı ve sektörü etkileyen beraberinde on binlerce insanın yaşamını elinden alan deprem, TOKİ sürecine de yansıdı.

TOKİ Açıklaması Geldi

TOKİ açıklaması ise Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan şunları ekledi;

"Deprem bölgesindeki şehirlerde TOKİ konutlarının taksit ödemeleri 3 ay ertelendi. Yeni konutlar 4 katı geçmeyecek. Deprem haberini alır almaz, bölgede yürütülecek çalışmalar için hazineden 100 milyar liralık bütçeyi tahsis ettik. Depremde zarar gören her haneye 10'ar bin TL yardım yapıyoruz. Yıkık, yıkılacak, ağır ve orta hasarlı binalarda oturanlara 15'er bin TL taşınma ve 2 bin ile 5 bin lira arasında kira yardımında bulunuyoruz. Vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 100 bin lira nakdi destek sağlıyoruz."

TOKİ Konut Ödemeleri 3 Ay Ertelendi

Yaşanan deprem felaketi sonrasında gerçekleştirilen açıklamalara bakılınca TOKİ konut ödemeleri 3 ay boyunca ertelenmiş oldu. Söz konusu ödemelerin 3 ay sonunda kaldığı yerden devam edeceği bilgisi de paylaşıldı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.