Topuklu Ayakkabı Giymeyince İşinden Oldu

İngiltere'de 27 yaşındaki Nicola Thorp isimli bir kadın topuklu ayakkabı giymeyi reddedince mesai ücretini alamadan işinden kovulduğunu açıkladı.

Yayınlanma:
Topuklu Ayakkabı Giymeyince İşinden Oldu

BBC Türkçe'nin haberine göre BBC radyoya konuşan Thorp, resepsiyonist olarak başladığı işyerinde 5-10 santimetre arasında topuklu ayakkabı giymesi konusunda baskıya maruz kaldı. Topuklu ayakkabı giymeyi reddeden kadın, günde 9 saat yüksek topuklu ayakkabıyla çalışamayacağını ve erkeklere böyle bir dayatma yapılmadığını, topuklu ayakkabı giymeden de şık olunabileceğini söyledi ancak işinden oldu.

Olayın Aralık ayında gerçekleştiğini dile getiren Thorp, ilk başlarda söylerse tepki alabileceğini düşündüğünü ancak daha sonra aynı dayatmaya maruz kalan kadınların durumundan dolayı İngiliz Hükumetine vermek üzere imza kampanyası başlattığını ve 6 binden fazla imza toplandığını belirtti.

Bunun bir cinsiyetçilik meselesi olduğunu dile getiren kadına işine son veren şirketten cevap geldi. Verilen cevaba göre konudan 5 ay sonra haberdar olunabildiğini ve resepsiyon hizmetinin bir taşeron şirketine ait olduğu belirtilirken kılık kıyafet zorunluluğuna dair taşeron şirketle iletişime geçildiği kaydedildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.