Toyota Hedefleri Belli Oldu! ABD’de Elektrikli SUV Üretimi 2025’te Olacak

Elektrikli araçlar popülerliğe uğradığından dolayı pek çok marka tarafından üretim kararı alındı. Toyota’da ABD’de elektrikli SUV üretimini 2025 yılında gerçekleştirecek.

Yayınlanma:
Toyota Hedefleri Belli Oldu! ABD’de  Elektrikli SUV Üretimi 2025’te Olacak

Son dönemde elektrikli araçlara ilgi bir hayli fazla. Bu durum pek çok markanın bu yöne doğru üretimlerini yapmasına neden oluyor. Pek çok dünya markası tarafından kendi araçlarının üretimleri yapılarak otomotiv sektörüne sunduğu zamanlara denk geldik. Markalar arası elektrikli araba rekabetine girildiği bir dönemin içerisinde yer aldığımız gerçek. Toyota’da rakiplerinden geri kalmayarak elektrikli araç üretimlerini ABD’de 2025 yılı itibariyle gerçekleştirmiş olacak.

Toyota hakkında elde edilen bilgiler doğrultusunda üretimlerri ABD’de yapılacağı ve şirket hedefinin de tam 10 bin araç üretimi yapmk olduğu konuşuluyor. İlk aşamada 10 bin üretim yapacak olan şirketin daha sonrasında üretimlerini kademeli şekilde arttırma düşüncesi söz konusu.

toyota-bz4x-konsepti-6-1024x768.jpg

Toyota Hedeflerini Belirledi!

Toyota üretimleri ile ilgili yeni hedef koydu. Şirketin hedefinin ne olduğuna geldiğimizde 2026 senesine kadar bir milyon elektrikli SUV üretim yapmak. Bu hedeflerini gerçeğe dönüştürme konusunda ne kadar başarılı olacağını ilerleyen dönemlerde çok daha net şekilde görebilmemiz mümkün. Fakat ilk aşamada şirket tarafından temkinli adımlar atılmakta ve üretimlere de 10 binle başlanılmaktadır. Piyasaya ilk 10 bin SUV üretimi yapıldıktan sonra sunulacak. Ardından gelen tepkiler doğrultusunda kademeli bir şekilde üretimlerini de arttırmaya başlayacak. Üstelik şirket 3 sene gibi bir zaman dilimi içerisinde üretim kapasitesini tam tamına 1 milyona çıkarmak istiyor.

Toyota Elektrikli Suv Fiyatı Ne Olacak?

Toyota tarafından elektrikli araç pazarına kazandıralacak elektrikli SUV üretimlerinin yılın ikinci yılı itibariyle araç piyasasında yer alacağı konuşuluyor. Aynı zamanda bir başka merak edilen konulardan biri de yeni üretimleri ile dikkat çeken markanın, elektrikli araç fiyatının ne kadardan olacağı denebilir. Her ne kadar elektrikli araçlara ilgi düzeyi çok fazla olurken, bir yandan da fiyatların makul tutulması araç sahibi olacaklar için önemli. Toyota SUV hakkında fiyatla ilgili henüz bir net bilgi söz konusu değil. Yakın zamanda fiyatlarda netlik oluşabilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.