Toyota Şarj Edilebilir Olarak Tasarlanan Hibrit Otomobil Modelini Sakarya'da Üretime Başlatacak!

Göz alıcı Toyota hibrit modellerinin üretimi için Türkiye seçildi. Toyota hibrit modelleri seri üretimi Sakarya'yı tercih etti. Bu özel proje sayesinde Toyota Avrupa'da yer alan üretim tesisleri ile kıyaslandığında ilk batarya üretiminin yanı sıra ilk şarj edilebilir otomobil üretiminde de fabrika açısından bir ilk olacak.

Yayınlanma:
Toyota Şarj Edilebilir Olarak Tasarlanan Hibrit Otomobil Modelini Sakarya'da Üretime Başlatacak!

Oldukça devasa bir yatırım yapan Toyota Türkiye'deki hibrit otomobil üretim tesisleri için 317 milyon euroluk yatırım yapacak. Böylece Toyota'nın Türkiye'ye yapmış olduğu yatırım 2 Milyar Euro'nun üzerine çıkacak.

Otomotiv sektörünün dev firmaları arasında yer alan Toyota şarj edilebilir hibrit otomobil olma özelliği taşıyan C-HR modelini üretmek için Türkiye'yi seçti. Dünya genelinde ilk kez Türkiye de yer alan Toyota fabrikasında üretimi gerçekleştirilecek bu model için marka oldukça iddialı. Türkiye'de yer alan fabrikada üretimi gerçekleştirilecek bu model için Toyota Avrupa'da bulunan fabrikaları arasından şarj edilebilir otomobil üretimine ilk olarak Türkiye'de başlayacak.

Toyota Satış Konusunda Şimdiden İddialı

Toyota'nın Sakarya'da bulunan fabrikası bir kez daha bir ilke imza atacak. Toyota Avrupa fabrikaları arasında batarya üretim hattı ilk defa Sakarya'daki fabrikada kurulacak. Toyota'ya ait yeni C-HR modeli için 2025 senesine dek toplamda 1.5 milyon satış rakamına ulaşmayı bekliyor. Bilindiği gibi Avrupa'daki en büyük otomobil pazarı olarak kabul edilen C-SUV modeli için Toyota tarafından rekabete dahil olmak amacıyla bu segment için birçok farklı elektrikikasyon alternatifleri müşterilere sunulacak. Sakarya'da üretimi gerçekleştirilecek elektrikli Toyota araçları sayesinde 2030 yılı için koyulan hedefe göre tamamı elektrikli modeller için belirlenen seviyeye ulaşmak için bu proje büyük katkı sağlayacak.

124331437-1675064513.jpg

Elektrifikasyon Dönüşümü İçin En Kritik adım Türkiye'de Atılıyor

Toyota hibrit modelleri arasında başı çeken C-HR modelinin Sakarya'da üretilmeye başlanması ile elektrikikasyon dönüşümü için en kritik adım Türkiye'de atılıyor. Şarj edilebilir olarak üretilecek hibrit Toyota modellerinin dışında batarya üretim hattının da kurulması bu projeyi çok daha değerli bir hale getiriliyor. Yılda 75.000 civarında batarya üretim kapasitesine sahip olacak bu tesiste bu alanda uzman onlarca çalışan için ek istihdam sağlanacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.