TRT Genel Müdürlüğüne getirilen İbrahim Eren kimdir? Önceki Görevi Neydi?

Geçtiğimiz gün gelen şok istifanın ardından TRT'nin yeni Genel Müdürü belli oldu. Yapılan son dakika açıklamasına göre 15 Temmuz darbe gecesi darbecilere karşı ekibi ile direnen İbrahim Eren, TRT Genel Müdürlüğüne getirildi. İşte İbrahim Eren hakkında bilgi.

Yayınlanma:
TRT Genel Müdürlüğüne getirilen İbrahim Eren kimdir? Önceki Görevi Neydi?

Geçtiğimiz gün istifa eden TRT Genel Müdürünün yerine yeni müdürün kim olduğu açıklandı. Yapılan açıklamada İbrahim Eren'in TRT Genel Müdürü olduğu belirtildi. Peki İbrahim Eren kimdir? İbrahim Eren nerelidir? İşte İbrahim Eren hakkında bilgi.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olan TRT yeni Genel Müdürü İbrahim Eren, teknoloji, bilişim ve medya alanında birçok farklı şirket ve kurumlarda üst düzey yöneticilik ve idare görevlerinde bulunmuştur.

İngiltere'nin başkenti Londra’da bulunan University of Westminster Üniver medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Eren, Türkiye’nin önde gelen kanallarından ATV’de 3 yıl boyunca genel müdür yardımcılığı yapmıştır. 2013 yılından beri Türkiye Radyo -Televizyon (TRT) kurumunda genel müdür yardımcılığı görevini yürütmektedir.

TRT’de, TRT 1 ve TRT World’ün de içinde olduğu 11 kanaldan sorumlu olan İbrahim Eren, Türk Telekom AŞ.’de yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra TİAK Yönetim Kurulu Başkanlığı ve International Emmy direktörlüğü görevlerini yürütmektedir. İbrahim Eren evli ve 3 çocuk babasıdır.

Darbecilere Karşı Dik Durdu

TRT Genel Müdür Yardımcısı görevinden Genel Müdürlük görevine getirilen İbrahim Eren, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece TRT çalışanlarıyla birlikte FETÖ’cü hainlere karşı kararlı bir şekilde direndi. Ateşlenen silahlara rağmen darbecilere karşı koyan İbrahim Eren’in o anları böyle görüntülendi.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.