Trump'ın Telefonlarının Dinlediği İddialarına İstihbarat ve FBI'dan Yalanlama Geldi

Donald Trump'ın geçtiğimiz günlerde telefonlarının Obama tarafından dinlendiğini iddia etmesi üzerine konu ile ilgili ABD istihbaratı ve FBI bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Trump'ın bu ifadeleri talanlandı. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Trump'ın Telefonlarının Dinlediği İddialarına İstihbarat ve FBI'dan Yalanlama Geldi

Cumartesi günü ABD yeni Başkanı Donald Trump’ın eski Başkan Barrack Obama’nın Trump Tower’ın telefonlarını dinlediği iddia etmesi üzerine, ABD Federal Araştırma Bürosu (FBI) direktörü James Comey, Pazar günü adalet bakanlığından, Barrack Obama’nın Trump’ın telefonlarının dinlemesi emrini verdiğini resmi olarak reddetmesini istedi. Bu yüksek mevkide olan bir emniyet görevlisinin ABD Başkanı’nın doğru söyleyip söylemediğini sorgulayacağı anlamına geliyor.

ABD seçimlerinde görevde olan Milli İstihbarat Teşkilatı (NIA) Direktörü James Clapper’da bu iddiayı reddederek, Trump Tower’ın telefonlarının dinlenmesi için herhangi bir mahkeme emri olmadığını söyledi. Clapper, “Seçilmiş başkan hakkında, ne aday olduğu zaman ne de kampanya döneminde bir dinleme operasyonu gerçekleştirilmedi.” dedi.

Comey bu iddianın yanlış olduğunu belirterek düzeltilmek zorunda olduğunu söyledi. Comey, iddianın FBI’ın yasalara karşı geldiğini ima etmesi sebebiyle, Adalet Bakanlığından bu iddiayı resmi bir dille yalanlamasını talep ediyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, 2016 seçimlerinden hemen sonra başlayan ve potansiyel olarak politik motivasyona sahip incelemelerle ilgili tedirgin edici raporlar olduğunu söyledi.

Trump ya da Spicer’ın herhangi bir kanıt sunmadığı iddialara Barack Obama’nın sözcüsü tarafından da yalanlama geldi.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.