TSE 66 Uzman Yardımcısı Mühendis ve Memur Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Türk Standartları Enstitüsü, en az ön lisans mezunu 66 personel alımı başvuruları devam ediyor. İşte ilgili ilana başvuru şartları ve diğer detaylar.

Yayınlanma:
TSE 66 Uzman Yardımcısı Mühendis ve Memur Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Türk Standartları Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımladığı ilanı ile personel alımı yapacağını geçtiğimiz hafta duyurmuştu. İlanın yayımlanmasının ardından ise 2 Ocak günü ilana başvurular başlamıştı. İşte alımı yapılacak olan personellerde aranan şartlar, son başvuru tarihi ve alınacak personel sayısı ile TSE personel alımı ile ilgili diğer detaylar.

TSE tarafından yayımlanan personel alımında, ilgili pozisyonlara istihdam edilecek olan personellerin sayısı 66 olarak açıklandı.

Başvuru Şartları

TSE tarafından yayımlanan ilanda, alınacak personellerde,

# 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

# Tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak,

# Tablonun 14. sırasında yer alan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son 5(beş) yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Sınavı (YDS)’ndan İngilizce alanında en az (A) seviyesinde puana (90) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olunması zorunludur.

# Tablonun 15. sırasında yer alan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son 5 (beş) yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Sınavı (YDS)’ndan Arapça alanında en az (B) seviyesinde puana (80) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olunması zorunludur.

# Tablonun 17. sırasında yer alan kadrolara yapılacak başvurularda, başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

# Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla 35(otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak,

# TSE Uzman Yardımcılığı ve Avukatlık kadroları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarında (KPSS), Tabloda belirtilen puan türlerinden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak zorunludur.

# Tekniker ve Memur kadroları için 16 Ekim 2016 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) P-93 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak zorunludur.

# Başvurular il bazında yapılacak olup adaylar, tabloda yer alan kadrolardan sadece biri için başvuruda bulunabilecektir. Aynı aday tarafından birden fazla kadro için başvuru yapılması halinde başvuru geçersiz sayılacaktır.

# Türkiye’nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli bulunmamak.

# Başvuruların geçerli olabilmesi için başvuru süresinin son günü itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olunması zorunludur. Başvuru süresinin son günü itibarıyla mezun durumda bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

şartları aranmaktadır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

TSE Personel alımına başvurular 16 Ocak günü sona erecektir. İlana başvuracak olan adaylar,  (http://www.tse.org.tr) adresinde bulunan başvuru formunu ve özgeçmişlerini oluşturarak fotoğraf ve mezuniyet belgeleri ile internet üzerinden başvurularını yapacaklardır.

Alınacak Personellere İlişkin Bilgileri ve Mezuniyet Durumunu Gösterir Tablo

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.